«Eg har alltid skrive små dikt og tankar på norsk ved sidan av tekst til musikk, og ved å lage landskapet til musikken først, vart det som om tekstarbeidet vart satt «fri». I staden for å setje tekst til ein melodi, fann eg ein melodi til teksten. Slik sett kan ein kan godt seie at «alt er satt på hovudet» på denne gangen.»

11. november slipper Hanne Kolstø sitt første album på norsk, men de første smakebitene fra den kommende skiva er allerede ute. Jansen Plateproduksjon ga først ut singelen «Stein/Saks» 14. okotber, og «To rom» som slippes i dag.

I dag har vi også premieren på musikkvideoen til førstesingelen «Stein / Saks».

— Da vi jobbet med coveret til Hannes siste fullengder begynte vi å leke med idéen om å lage en musikkvideo i collage stil. Og da det ble klart at Stein/Saks skulle bli førstesingel, var vi kjapt ute med å spørre Hanne om å få lage en musikkvideo til låta – med noe «klippegreier», forteller regissør Lars Petter Storaker.

— Stein/Saks var en av låtene vi hadde lagt merke til da vi fikk oversendt tekstene til albumet – sikkert mye på grunn av tittelen – som vi syntes var fantastisk. Det var et veldig fint driv i låta, med denne orgelbeaten som driver låten fremover. Så vi tenkte det kunne være kult med en video som bare gikk og gikk – akkurat som låta som drives fremover av denne beaten. Samtidig kunne det funke som en fin kontrast til en tekst med en jeg-person som ønsker fremdrift/dynamikk/avklaring i forholdet hun er i, fortsetter Storaker

— Vi bestemte oss også for å male med glade, sommerlige og optimistiske farger/bilder – som en liten kontrast til teksten. Vi ønsket også en utvikling i videoen, som kunne følge opp temaet i låta – en begynnelse og en slutt. Så vi bestemte oss for å vise det ved en variasjon i bilder per sekund. Fra mange bilder i sekundet – som gjør at vi opplever bildene som en film – til få bilder i sekundet, så vi opplever det mer som etterfølgende enkeltbilder. Videoen begynner i 30 bilder per sekund og ender opp helt ned i 3 bilder per sekund før den stopper, forteller han.

— Til slutt satte vi også noen begrensninger for oss selv – at vi skulle lage videoen med en stein, ei saks og papir – masse fotopapir. Ca 1500 bilder, som ble sakset i og avfotografert på nytt, avslutter regissøren.

De norske tekstene gir musikken til Hanne Kolstø en helt ny dimensjon, og man kan faktisk si at hun endelig har kommet «hjem». Med dette albumet har hun nå gitt ut sju album på seks år, og selv om det er imponerende i seg selv, vil det alltid være musikken man husker artisten Hanne Kolstø for, skriver Jansen i pressemeldingen.

Sjekk også ut To Rom: