360 videoer er støttet av youtube og facebook i nettleserne Google Chrome, Mozilla Firefox og Internet Explorer. Safari støtter det ikke.

Senjahopen slipper i dag video til låta «Kjære Jenny» fra det ferske albumet «Himmel og Hav», og den er filmet i 360!

Litt av tanken bak videoen er at man skal kunne være sin egen kameramann og velge fritt hvor man vil feste blikket/scrolle seg rundt i landskapet. Videoen er laget til låta «Kjære Jenny» som er trukket fram i flere anmeldelser som en av de sterkeste låtene på det ferske albumet.

— Detta e den fantastisk fine 360-graders videoen tell Senjahopen sitt episke mesterverk "Kjære Jenny". Den e skutt i Batterie Dietl i Steigen i forbindelse med "God Nok" festivalen 2016 og detta e nok det nærmaste du nånsinne kommer (Bortsett fra dokumentaren hannes Kent-Einar) å få se Senjahopen fra innsida! - Vokalist Henrik Sandnes, Senjahopen

Om man ser en 360 video via en mobilenhet kan man bruke enhetens innebygde gyro til å endre kameravinkel. Om man ser videoen via youtube-appen kan man også velge å trykke på «cardboard» symbolet for å få en visning som er optimal for VR briller.

Å kalle Senjahopen en godt bevart hemmelighet er nok en underdrivelse. I Nord-Norge har bandet for lengst rukket å etablere seg som en høyt elsket del av den musikalske faunaen. Dette ble bevist en gang for alle da de i sommer, etter at DeLillos måtte avlyse sin opptreden på Buktafestivalen, fikk æren av å fylle skoene til Lars Lillo Stenberg og Co foran syv tusen entusiastiske, jublende og medsyngende festivalgjengere.

Kreative og i høyeste grad omtalte promostunt opp i gjennom årene, en lang rekke turnéer over hele landet, og tradisjoner som den årlige «Julekonserten» deres som i år går av stabelen på John Dee for syvende gang, har satt Senjahopen på Norgeskartet. Men at færre østlendinger enn nordlendinger har hørt musikken deres må man vel kunne si. Dette ønsker bandet selvsagt å gjøre noe med, og de kan love både engasjerende og meningsfylte låter og konserter fremover, blandet med lun humor uten torsk på innerlomma; tekstuniverset til Senjahopen er åpent og gjenkjennelig for de fleste. Musikalsk setter Senjahopen sjøbein i et slags, for de fleste velkjent countryrock-landskap, iblandet herlig sologitar, og en dose norsk visetradisjon.

Senjahopen kjører sin egen umiskjennelig lurvete og vindskeive vri på livets blytunge realiteter og uutholdelige letthet, og selv om skråblikket og humoren sitter løst er det alltid et bakteppe av alvor. Og vice versa.

Konserter:

09. desember - Tromsø - Driv
10. desember - Oslo - John Dee