Dugg er klare med musikkvideo til , som er hentet fra deres ferske album Livet er dødelig. Videoen er både vakker og enkel i sin utførelse, og viser ansiktet til nesten tjue forskjellige mennesker som synger låten. De har hentet mye inspirasjon fra en av Nick Caves musikkvideoer.

Selve temaet med forskjellige ansikter som synger en låt er en idé jeg har lekt med lenge, men ikke helt funnet riktig låt å bruke det på. Samtidig har sett på det som en utfordring å få det til. Erik er veldig fan av Nick Cave, og viste oss videoen til Into My Arms. Denne satte nytt liv til ideen med bruk av ansikter i en video. Alle mann i bandet syns at dette var en kul ide, og to uker senere hadde vi samlet omtrent 20 veldig ulike mennesker på Gamla i Oslo for å filme videoen, forteller Stian Traasdahl, som står for klipp og regi.

Deltagerne fikk ingen føringer på hvordan teksten skulle fremføres, bortsett fra at de måtte gjøre det som føltes naturlig for dem. Lyssettingen var viktig, med et sterkt lys som blendet deltakerne nok til at de ikke så noe. Altså ingen forstyrrende elementer.

Vi ønsket en naken video, hvor vanlige menneskers forskjellige reaksjon på å bli filmet og å fremføre en tekst de kunne relatere seg til var det viktigste. Noen var komfortable og utadvendte, andre syntes åpenbart det var ukomfortabelt. Vi håper at videoen oppfattes som naken og ærlig, og at teksten forsterkes av dette, sier vokalist Erik Bakk om videoen.

Det viktiste for Traasdahl var å vise at låten kunne synges på mange måter og av veldig ulike personer, men at selve låten er den samlende faktoren.

Jeg ønsket også at videoen skulle være i sort/hvitt for å skape en helhet, samtidig som jeg mener at det også er med på å fremheve ulikhetene på personene som er med i videoen, forteller han.

Livet er dødelig er tilgjengelig på alle digitale plattformer.