Circa Waves avslørte nylig deres lenge ventede nye album Different Creatures. Førstesinglen Wake Up debuterte som Annie Macs Hottest Record på BBC Radio 1, har allerede fått bra med spilletid både på P3 og P13, og nå er også videoen her!

Låtens mur av fuzzgitar blandet med vokalist Kieran Shudalls karakteristiske og enormt iørefallende melodilinier etterlader ingen tvil om at bandet har utviklet sitt lydbilde og følger nå opp ytterst suksessrike Young Chasers fra 2015 på ypperlig og imponerende vis. Forrige platen hadde intet mindre enn 4 singler i rotation på BBC og også både på P1, P3 og P13 her hjemme. Circa Waves er klar for å innta plassen på enden av bordet for britisk gitarrock.

Deres kommende album Different Creatures er co-produsert av Alan Moulder (The Killers, Arctic Moneys, Smashing Pumpkins), og albumets overordnede uttrykk kan beskrives som et røffere og skitnere motstykke til den lette sommerviben som kjennetegnet bandets debutplate. Det nye albummet tar utgangspunkt i Kierans evne til omsette de forandringer han opplever i verden, til låtskrivning. Slik avspeiler bandets mer bråkete og kraftfulle nye lyd en desillusjonert oppfattelse av omverdenen, og lyden vekker minner om rockens tunge gutter som Artic Monkeys og Queens of the Stone Age.

Wake Up er en kraftfull introduksjon av platen. Vi kødder ikke rundt lengre, forteller bandets frontmann Kieran Shudall selv om den nye singelen.

Different Creatures er ikke en av de utgivelsene som prøver å resirkulere tidligere tiders opskrift på suksess. Dette er lyden av et band som gir mer av seg selv, og som har noe på hjertet angående den verden de befinner seg i.