photo Sedansored Gun_zpszwc5ssq7.jpg

Sedansoreds debutplate “Why ?” nærmer seg utgivelse med stormskritt. I den forbindelse har bandet tatt det utradisjonelle valget å slippe en ny sang fra nevnte plate i romjulen, når de fleste andre kollegaer i musikkbransjen har tatt juleferie. Den nye videoen fra bandet heter så mye som Yerel.

Skal vi tro bandets frontmann Ricardo Van Silva, er sangen inspirert av en samtale han hadde med en annen gjest under en fest i Barcelona. Etter å ha kommet i en lang og innholdsrik samtale med vedkommende gjest om rockemusikk, Bob Dylan og William Burroughs, foreslo gjesten, som Van Silva til dags dato ikke vet det fulle navnet på, at Van Silva burde skrive en sang for ham. Gjesten foreslo dessuten at Van Silva kunne gi sangen tittel etter ham; Yerel.

Som sagt, så gjort. Van Silva fikk senere inspirasjon til Yerel under en studioøkt, og skrev tekst inspirert av historien til den italienske komponisten Niccolo Paganini. Yerel er dermed nok et sterkt bidrag til Sedansoreds smale, men likevel meget sterke, diskografi, og vil forhåpentlig vis bygge videre på suksessen fra fjorårets video Methadone, og gi en tydelig indikasjon på bandets ambisjoner for det kommende året. Se og hør hele herligheten under: