Marie Munroe og Christer Knutsen har spilt og sunget på hverandres album siden 2004. På til sammen syv utgivelser har de vært hverandres støttespillere.

«Før var vi soloartister med hver våre band. Det var på en måte hver sin gang å ha ballen og fokuset rettet mot sin egen karriere. Det var alltid gøy å være med den andre, og litt deilig å ha «fri» fra sitt eget og beskue den andre» sier duoen som nå er klare med sitt første album sammen.

Et sted på veien, nærmere bestemt i 2012, fikk Munroe et tilbud om å holde en nedstrippet konsertserie under Bodø Jazz Open. Hun tok med seg Knutsen og sammen gjorde de et utvalg av låter fra hennes og hans kataloger. Dette ble en suksess, men for Munroe og Knutsen var det noe mer enn det. Det var erkjennelse.

«Vi forstod det nok ikke før vi faktisk stod der på scenen sammen og følte på energien vi fikk sammen med publikummet - at vi to, alene sammen, ikke trengte flere enn bare oss for å skape en helhet».

Ved siden av egne solokarrierer og når ikke Christer var opptatt som fast medlem i Sivert Høyems band, reiste duoen på turné og holdt konserter så ofte som anledningen tillot det. Hver gang ble overbevisningen større om at det de gjorde sammen virkelig var noe. Og en dag kom Christer på øving og sa: «Jeg har skrevet en låt. Jeg tror den er til oss».

«Det rare med den låten var at den innkapslet alt vi var sammen» og det er låten “Never Told Her About You”, Munroe snakker om. «Og det var da vi skjønte at vi må lage noe sammen. At vi må lage flere låter sammen og spille inn de versjonene av låtene vi gjør sammen. For det er noe med stemningen, når vi spiller en av mine eller Christers gamle låter - det er noe der som gir materialet en helt ny dimensjon».

I 2016 begynte gikk de i studio, med gamle og nye låter. Ikke lenger som soloartister, som Marie Munroe eller Christer Knutsen, men som Munroe/Knutsen. En helt ny duo.


Musikkvideoen er av Anders Lindstad filmet one take med bare ett kamera.

Høsten 2017 kan vi vente oss albumet A Murder Of Crows.