Eva Weel Skram, kjent som sanger og låtskriver i popduoen Eva & The Heartmaker, har nå begynt å slippe musikk på norsk under sitt eget navn.
Det var deltagelsen i "Hver gang vi møtes" i fjor der hun bl.a gjorde tolkninger av Evig eies kun et dårlig rykte av Henning Kvitnes og Admiral P's Snakke litt, som ga Eva inspirasjon til å synge på morsmålet. Hun har siden sluppet låtene Vi lovar (cover-versjon av sangen Besvärjelsen, skrevet av Oscar Danielson) og Selmas sang - temalåten til NRKs julekalender “Snøfall”.
Nå er hun ute med en ny norskspråklig singel; Berre la meg vær.

- Låta ble til under en skrive-session Thomas (Stenersen) og jeg hadde i Elektrolüd i Stavanger med trommeslager/produsent Børge Fjordheim for noen år siden. Deretter fikk den tittelen «Walk Away» og jeg skrev teksten i etterkant hjemme i Oslo sammen med min faste tekst-partner på de 2 siste platene; engelske Simon Anthony Walker, skriver Eva Weel Skram på sin Facebook-side.

- Når jeg så bestemte meg for å starte på en plate på norsk ville jeg så gjerne ha med denne låta, men var helt låst til de engelske ordene og klarte ikke å skrive den om. Den ble bare enda mørkere og tristere enn jeg ville at den skulle være. Til slutt kom jeg over en «ordsmed» ved navn Trygve Skaug, pga en video jeg så på Facebook der han hadde gjendiktet Maria Menas klassiker Home for Christmas til norsk. Jeg hadde aldri møtt fyren før, men ringte han opp og viste han låta, utleverte meg selv til de grader, og vips 3 dager senere ringte han tilbake og hadde skrevet Walk Away om til Berre la meg Vær, skriver hun videre.

Eva forteller at låten handler om usikkerhet og det å føle at man ikke er bra nok.
- Man skyver folk man elsker ifra seg for å skåne dem, isteden for å slippe dem inn. Jeg tror det er et tema mange kan relatere seg til både når det gjelder kjærlighetsforhold, vennskap og familierelasjoner. Jeg har selv vært der, og har sett mange gli fra hverandre på denne måten, dessverre, sier Eva Weel Skram.

Videoen til låten, som kom i dag, er en live-versjon spilt inn på Oslo Konserthus. Resultatet ser du ovenfor!

Forsidefoto: Stine Raastad