19. mai slipper Kari Rueslåtten sin nye single Chasing Rivers. Sangen er første smakebit fra hennes sjuende soloalbum som kommer senere i år. Chasing Rivers tar lytteren med gjennom snødekte fjell og bølgende landskap, og forteller historien om hvordan mange mennesker aldri slutter å lengte etter å reise av sted og søke ut, selv om de har funnet en trygg havn.

Chasing Rivers bygger videre på den særegne nordiske melankolien fra det kritikerroste albumet To the North fra 2015. “Jeg har lest historier om mennesker som har latt ektefelle og barn bli igjen, for selv å oppsøke de mest utfordrende og farefulle opplevelser. Og så snart de er på vei, er alt de tenker på og lengter etter familien og den trygge og gode havna hjemme. Denne atferden fascinerer meg. Jeg tenker at dette er noe som kanskje bor i oss alle, men som gir seg utslag på forskjellig vis.”

Med sin særegne stemme med røtter både i folkemusikken, metal og klassisk sang, har Kari Rueslåtten utviklet et unikt melankolsk uttrykk innenfor alternativ folk-pop. Hun er alltid på søken etter det vakre i mørket. “Jeg lager musikk jeg liker å høre på selv. Jeg ønsker å skape en stemming der lytteren lytter like mye til sine egne tanker som til min musikk, der det er lov å dvele i melankolien, uten at det blir mørkt og dystert."

Chasing Rivers er spilt inn i Parr Street Studios i Liverpool. “Jeg var så fornøyd med bandet på sist album, at jeg ønsket å høre om de ville jobbe med meg en gang til. Måten de spiller på, kreativiteten de utviser og engasjementet de har for låtene mine inspirerer meg veldig. Så flotte musikere vokser ikke på trær.”

Kari Rueslåtten slipper sitt sjuende soloalbum til høsten , og vil ha påfølgende turne både i Norge, Europa og Latin-Amerika. Kulturkirken Jakob i Oslo er bekreftet 20. oktober.