Det nye albumet fra Egil Olsen er en samling oppløftende og romantiske rockelåter. Et mer energisk uttrykk fra den ukonvensjonelle, ofte lavmælte og melankolske singer/songwriteren. You and Me Against the World er et album om uovervinnelig kjærlighet i en gal gal verden. Om å gå gjennom tykt og tynt sammen. Om å holde sammen - for alltid.

Egil er i dag ute med rykende fersk musikkvideo, som han selv har lagd, til tittelsporet you and me against the world

- "you and me against the world" er en ganske annerledes låt for å være meg, og jeg har litt vanskelig for å forstå den helt. Den er stilisert og teatralsk, men det er noe uironisk og lite fjollete med den, tross trommemaskinen, ulydene og de “smarte” strofene. Den er på en måte ikke helt meg, men samtidig veldig veldig meg, sier Egil om låta.

- Selvom jeg er en singer/songwriter som trives best alene med en gitar eller et piano, er jeg veldig glad i mye forskjellig musikk. På denne platen, og spesielt denne låten, ga jeg meg selv lov til å leke meg i studio. Jeg ville bygge et annerledes lydbilde med mye effekter, elektroniske element, blåsere og lag på lag med elgitarer. Samtidig er den så melodiøs og fortellende at den fungerer alene også. Siden jeg spiller mange konserter alene, er det viktig for meg at låtene mine kan gjenskapes på en nedstrippet og enkel måte, forteller han til Musikknyheter.no

- Jeg lager som regel mine egne musikkvideoer og hadde i utgangspunktet tenkt å bli regissør, men måtte ta til takke med å være pop/rocke-stjerne. Å lage videoer er en fin avkobling fra det harde rockelivet. I denne videoen hadde jeg egentlig tenkt å bare stå foran kamera og synge og spille og tøffe meg alene, men tenkte det ville være litt mindre ensomt med litt maskerte damer jeg kunne danse med. Det var tross alt lørdag. Vi bestilte pizza også. Og ofret en jomfru, sier Olsen skrytende.

- Det er nok lett å få litt twin peaks-vibber av videoen. Jeg har vert David Lynch-fanatiker siden 1990 og mye av videoene jeg lagde på 90-tallet hadde blinkende lys og hakkete klipping. Her var det nesten uungåelig. Synes sangen høres ut som blinkende lys. Og røde lys. Og vakre kvinner med maske, avslutter han.