Siden slippet av andreskiva «Vinyl and a Heartache» har Darling West spilt konserter rundt i hele landet, vært listet i tretten uker på NRK P1, fått over tre millioner plays på Spotify, spilt på Øyafestivalen og SXSW, vunnet Spellemann for nevnte album, booket til AmericanaFest i Nashville, og sakte men sikkert begynt å bygge seg opp et navn i utlandet og spesielt i USA. Alt dette til tross, bandet har ingen planer om å hvile på noen av de opptjente laurbærene, og nå kommer tredje singel fra albumet som er planlagt tidlig 2018.

Bandet signerte platekontrakt med Jansen Plateproduksjon i år, og selv om ikke akkurat det skulle by på den store forandringen, hører vi denne gangen et ganske nytt og revitalisert Darling West. Bandet leverer fortsatt klokkeklar americana/country/folk, men det er mer driv i musikken og melodiene er mer catchy enn tidligere.

«Traveller» er tredje singel fra det kommende albumet, og er en hjerteskjærende, men nydelig ballade. De er spilt inn sammen med Bård Ingebrigtsen i Amper Tone Studios i Oslo, og er mikset av Marcus Forsgren.

- Traveller» er en fortelling om en rastløs sjel, som tok noen valg i livet og som fortsatt hjemsøkes av disse. De fleste av oss leker med den tanken i ny og ne; «Hva hadde skjedd hvis …?», men for noen av oss blir det et definerende øyeblikk, som man alltid vil bære med seg, forteller bandet selv til Musikknyheter.no om låta.


Forsidefoto: Audun Selnes