Ikke alt vi skriver om i denne spalten kan antaes å ha et langt liv, og at denne artisten muligens snuser på en one hit wonder er det definitivt store muligheter for. Likevel bør det nevnes, da dette er en greie som har snudd Storbritannia - og sakte men sikkert resten av Europa - på hodet de siste månedene. Du har muligens hørt låta med frasen "The ting go skkkkrrrraaa" den siste tiden, men hva er egentlig storyen bak hiten?

Komikeren Michael Dapaah er i utgangspunktet kjent for sitt online sketsj-show Somewhere In London eller #SWIL, hvor han spiller forsjellige karakterer med skråblikk på livet i den britiske hovedstaden. En av karakterene, rapperen Roadman Shaq eller Big Shaq, stilte i august i en av sketsjene opp i BBC showet Fire in the Booth (se video øverst i saken) hvor han freestylet en låt som umiddelbart eksploderte på nett.

Flere deler av låta med tekster som: "The girl told me, 'Take off your jacket' / I said, 'Babes, man’s not hot" har blitt virale memes, og har utallige versjoner liggende på nett, som blant annet:


Men linja som definitivt har brent seg fast i den britiske popkulturen er den surrealistiske "The ting go skrrra, pap pap ka ka ka". Bablingen har blitt en catch phrase, et meme og nærmeste et verb i dagligtalen til en hel generasjon.Det hele kan sammenlignes med hvordan liksom-boybandet Boyzvoice satte Norge på hodet på slutten av 90-tallet, men i enda mye større skala. Hvor enormt dette har blitt ser man foreksempel på den britiske single-lista, hvor låta nå har ligget i åtte uker, og denne uken er på sin høyeste plassering hittil, en åttendeplass. Den offisielle musikkvideoen har en million visninger på YouTube, mens låta har over 40 millioner streams på Spotify!

Den populære politikeren Jeremy Corbyn refererte til og med låta i en tale, og den blir spilt på supermarkeder, klubber og radiostasjoner overalt på de britiske øyene.

Da han "kræsjet" BBC 1Xtra Live i Manchester, var mottakelsen rett og slett ekstatisk:Hvor langt dette kan nå gjenstår å se. Og hva komikeren bak Big Shaq synes om det hele, det er ikke lett å si. Intervjuer gjør han nemlig helst in character.

Bli ikke overrasket om også Norge plutselig går rundt og gauler "The ting go skkkkrrrraaa! Pap pap ka ka ka!!"