Disaster In The Universe slapp nettopp andrealbumet sitt, While We Are Here, og har i dag premiere på sin splitter nye musikkvideo. Både låten og videoen tar opp et fenomen som ikke er så mye omtalt og snakket om, men som ifølge psykologer og forskere er svært utbredt - og sterkt økende - blant unge mennesker: Det handler om hvordan den enorme mengden av små og store valg som vi utsettes for hver eneste dag går ut over livskvaliteten.

«Det er et vulgært problem - at vi er blitt så privilegerte at vi blir ulykkelige», sier låtskriver Dosser Brandt. «Men det er høyst reelt og et utrolig fascinerende paradoks. Jeg tror ikke jeg kjenner noen som ikke har følt på det i en eller annen grad».

Han forteller at flere av låtene på det nye albumet omhandler tematikken; "Det var først etter at vi noe ubevisst hadde skrevet låter om våre egne opplevelser rundt dette at vi oppdaget at det var blitt et så utbredt problem, spesielt i vår generasjon. Målet med både albumet og videoen var bare å være ærlig, men om noen kjenner seg igjen eller stopper opp og tenker på grunn av det, så er det jo kjempebra", sier Brandt.

"Ettersom vi ikke visste om noe navn på fenomenet, så kalte vi det bare for «multi-mulighetskomplekset». Såvidt vi kan forstå handler det om voksesmerter for et samfunn i unormal rask utvikling. Og kanskje vi burde spørre oss selv om livet kun skal være en konkurranse i å gjøre og oppnå mest mulig?»

I forbindelse med arbeidet med videoen tok bandet kontakt med psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi, Sondre Risholm
Liverød, som selv har varslet om en økning av problemet i de siste årene. Ifølge Brandt forklarer Liverød fenomenet slik:

"Hver dag utsettes vi for uhyre mange valg. Enten vi skal kjøpe en ny bukse, bestille en kopp kaffe, ta en utdannelse, skifte fastlege eller se en film på Netflix, så må vi ta noen valg. Flere valg betyr kanskje større frihet, men mange valg kan få deg til å tvile, det kan føre til urealistisk høye forventninger og det øker sannsynligheten for at du klandrer deg selv for de feilene som begås.

Problemet kan i ytterste konsekvens bli veldig alvorlig: I lengden kan mange valg føre til paralysering, angst og stress. Flere valg er ubehagelig fordi det gir oss mer ansvar. Teknologien skulle avlaste oss, men isteden bidro den til å stille oss overfor stadig flere valg - og nå må vi vurdere hundrevis av muligheter før vi finner frem til det vi egentlig trenger. Når man er redd for å velge feil, kvier man seg for å velge i det hele tatt, og resultatet er at man setter seg selv i en posisjon preget av kronisk angst.

Studier viser at folk er mer bemidlet enn noen gang, men samtidig viser studiene at folk ikke føler seg mer tilfredse. TV og internett gjør at vi utsettes for ekstreme mengder informasjon om andres liv og deres grad av suksess og velstand. Dette gjør at vi bedriver destruktiv etterpåklokskap rundt egne valg. Det interessante er at når mennesker presenteres for færre valg så er vi mer tilfredse, og mindre usikker, tvilende og selvdestruktiv."

Videoen er regissert av Christopher Stensli.