- Samme dag som vi hadde sittet i bandbilen hjem fra Steinkjer og drodlet på en idé til musikkvideo til "Leter etter deg" fikk Åsmund en melding av Simen Moe Mæhlum, som til da var en fremmed for oss. Han lurte på om han kunne bidra på noen måte med sin bakgrunn fra filmbransjen til å lage video med oss. Det hele virket litt skjebnesbestemt, nesten litt spooky timing. Så etter å ha sjekket at bandbilen vår ikke var wiret eller noe tok vi kontakt og bestemte oss for å møtes for å se om vi kunne gjøre noe kult sammen.

- Kjemien stemte, Simen fikk med seg fotograf og klipper Kim Berg og regissør Frank Aron Gårdsø og sammen jobbet de videre med idèen vår og utviklet den til denne mystiske leteaksjonen som videoen endte opp med å bli.

- Videoen ble tusen ganger fetere enn vi kunne forestilt oss og vi tar av oss hatten for det Simen har fått til med begrensede midler, og for de 13 (!!!) andre überprofesjonelle filmbransjefolka han hanket inn og som stilte opp for oss en lang og iskald søndag på en forlatt mølle midt i ingenmannsland og gjorde denne videoen mulig!

- "Leter etter deg" er en rask jævel og en noe nostalgisk låt, og første smakebit fra vårt kommende femte studioalbum "Frie radikaler". Tekstmessig skulle vi ønske vi kunne skru tiden tilbake noen år og ta noen avgjørelser i livet om igjen. Musikalsk er vi akkurat der Oslo Ess vil og skal være i 2018, forteller bandet.

Simen Mæhlum forteller videre:

- Jeg hadde vært på et langt og kjedelig musikkvideoopptak og tenkte at jeg måtte få litt balanse med å jobbe med musikk jeg faktisk liker. Så, litt ut av det blå, sendte jeg et bilde og noen ord til Åsmund. Jeg solgte meg inn med at jeg har erfaring og tilgang på kult utstyr og tenkte at jeg kunne få en artig dag på jobb. Etter hvert ballet det på seg og jeg ble spurt om jeg kunne lage hele videoen. Da Kim Berg takket ja til å ha foto var det bare å kjøre på.

- Vi fant raskt ut at vi ville utfordre bandet litt og lage en video som ikke er typisk for punksjangeren. Det gikk overraskende lett. Vi møtte et band som er villig til å ta sjanser samtidig som de vet veldig godt hvem de er. Vi fikk med Frank Aron Gårdsø på regi og sammen med bandet fant vi ut av et konsept alle hadde trua på. Etter hvert som de rundt oss i filmbransjen fikk høre om videoen begynte folk å spørre om å få være med. Det var veldig gøy! Og førte til at jeg fikk satt sammen en stab med noen av de aller beste i norsk filmbransje. På opptaksdagen var vi full stab, i 14 timer, på en nedlagt mølle godt utpå bygda. Her malte vi veggene med lys og filmet Åsmund og en skuespillerinne (Madalena Sousa Helly-Hansen) rundt om kring i mølla, samt en fantastisk performance med bandet på loftet. Vi fikk også tak i en 1967-modell Ford Mustang som vi filmet med i Ski sentrum.

- "Leter etter deg” har for meg blitt en video Oslo Ess virkelig fortjener. Det er noe helt anderledes, samtidig som vi kjenner dem godt igjen. Jeg er stolt over ha produsert og jobbet på den og håper fansen setter pris på den!

- Vi filmet på Circle K på Ski fordi de hadde akkurat den lyssettinga vi ønsket oss. Det rosa lyset på stasjonen var etterslep etter brystkreftkampanjen i oktober, og vi filmet i midten av desember. To dager etter opptak var lyset tilbake til vanlig - snakk om flaks!

- Mølla vi filmet i er også en historie for seg selv. Den ble solgt samme dag som jeg leverte tilbake nøkkelen og dagen etter startet de full renovering, avslutter Simen.