De som har fulgt Austestad underveis vil sikkert også legge merke til at han behandler sine utgivelser som sin egen personlige «Stjernekamp», dette er en noe helt annet enn det som kom sist. Han nikker imot r&b, tropical house, hip hop og acid jazz. Alt på egen dialekt, selvsagt.

Den Nye Rivieraen tar utgangspunkt i en gammel avisartikkel om at Norge kan bli den nye rivieraen hvis miljøet utvikler seg i den retningen vi har sett de siste årene. Er dette noe vi egentlig ønsker oss?

- På det nye albumet går eg heilt solo, i ordets rette forstand, og synger og speler alt sjølv. Det har vært noko eg har drømt om å gjøre sidan eg las om at Stevie Wonder, Paul McCartney og Prince hadde gjort det. Fekk meg trommer i haust, så nå er det i gang, forteller Austestad til Musikknyheter.no

- Eg røyker ikkje, men måtte lære meg å blåse røykringer med ein e-sigg til videoen på grunn av konseptet og ideen. Klarte det, det er lett, men måtte drikke morfinhostesaft gjennom heile jula. Eg brukte også veldig lang tid på å sette inn zombielinser. Så lenge at eg ikkje kunne ta dei ut då me skulle på matpause. Endte opp med å gå på gastropub i Nydalen med solbriller på og late som at eg ikkje kunne se. Noko som forsåvidt var sant, linsene dekker pupillene, sier han videre.