Susanna slipper i dag sin tredje singel fra det kommende coveralbumet «Go Dig My Grave». Denne gangen er det selveste Lou Reeds og hans ‘Perfect Day’ som står for tur.

- Videoen til ‘Perfect Day’ er laget av André Løyning; han fikk en idé om å vise noe annet enn det de fleste først ser for som ‘en perfekt dag’ - kjærlighet og hengivelse mellom to menn, i et forhold, som tilbringer en fridag sammen. Alt presentert i en dokumentarisk stil, forteller Susanna til Musikknyheter.no

- Jeg likte umiddelbart idéen og vi brukte litt tid på å finne det rette paret. En perfekt dag for meg er ofte en åpen dag hvor jeg er fri til å følge strømmen og se hva dagen bringer. Så mye av tiden vår er bundet opp i avtaler og forpliktelser, og å ha en fridag uten mange planer føles som luksus. Når det er sagt er hovedgrunnen for meg til å lage akkurat denne videoen å vise frem et likekjønnet par, og å fremme rettighetene til å elske og leve sammen uavhengig av kjønn. Jeg synes Løyning har laget en nydelig, gripende og nær video til vår versjon av Lou Reeds låt, forsetter hun.

- Lou Reed er en av mine favorittartister og jeg har hørt mye på hans musikk, likevel var det Giovanna som foreslo at vi skulle spille ‘Perfect Day’. Jeg må innrømme at det først virket som en nær umulig oppgave. Låta er fantastisk i seg selv, og Lou Reeds versjon likeså, og ikke minst er den veldig kjent. Det tok ganske lang tid før vi greide å legge fra oss originalen, og komme frem til noe eget. Idéen til versjonen dukket opp etter en deilig middag og et par sveitsiske snaps, sier hun om låtvalget.

Sangene om tapt kjærlighet, tørst etter brennevin og dødens tiltrekningskraft fremføres med Susannas umiskjennelige inderlighet og personlighet. Albumet er innspilt og mikset i Rainbow Studio i Oslo av Jan Erik Kongshaug, og produsert av Deathprod og Susanna. ’Go Dig My Grave’ utgis 9. februar.

Forsidefoto: Anne Valeur