For noen uker siden gikk Muse ut på sosiale medier og søkte etter "punk og rocka utseende mennesker" i LA-området. Det var all infoen som ble gitt, men at det var musikkvideo-inspilling på gang var relativt åpenbart. Det har også i lengre tid vært snakk om låta 'Thought Contagion' som bandet har teaset som neste standalone-singel, og i kveld ble resultatet endelig offentliggjort på nett. Se videoen øverst i artikkelen.

'Thought Contagion' er et lite skritt sidelengs for Muse som i lengre tid har gått bort fra rocke-imaget sitt og lekt seg med elektronika - til fansens store fortvilelse. På denne låta er elektronikken bare et lite element i bakteppet, det er mye mer rock enn man kunne fryktet, og den kan kanskje sees som en liten utstrakt hånd til fansen som aldri gir opp håpet om at gode gamle Muse en dag vil krype ut av de siste årenes overdådige neon-glam-kostymer.

Neon får vi likevel en del av i videoen, men denne gang i form av retro-LA, her er det 80-tallspunkere med mohawks, nagler og skinnklær, og et og annet mytisk vesen. Det er en åpenbar link mot Michael Jackson's 'Thriller', og kanskje et humoristisk lite hint til Backstreet Boys' 'Everybody (Backstreet's Back)'?

Muse har visstnok ingen umiddelbare planer om å gi ut nytt album, men slipper denne singelen, i likhet med forgjengeren 'Dig Down' som en i en rekke av "standalone"- singler og EP'er. Denne er det også referert til i begynnelsen av videoen til 'Thought Contagion'!