Det har gått tre år siden utgivelsen av debutalbumet «Ind I Flammerne», som mottok rosende ord fra både dansk og norsk presse og radio. De er nå klare for å vise hva de har jobbet med de siste tre årene. Siste singel før albumet «Flænger i Luften» kommer, er låta «Saskorus» som slippes i dag.

Siden «Ind i Flammerne» har de lekt med elementer de tidligere ikke har brukt og latt stillhet være et markant virkemiddel. Musikken deres bunner fortsatt i rocken, med tydelige nikk til 60-tallets psykedeliske rocken, men det er tydelig at de ikke har gått inn for å lage den samme plata på nytt. Peter Kure, vokalist, sier om låta:

– Selv om jeg har hatt en tanke om at vi skal la være å bringe inn nye elementer, var det likevel slik vi skulle komme oss videre i skriveprosessen. Det skulle for alt i verden ikke drepe det levende i musikken vår(..)”

De Underjordiske utga singelen «Trold» i 2014 og slapp året etter debutalbumet «Ind i Flammerne» som ga dem en spot på Roskilde. Låta «Hvis Du Forstod» var listet på NRK P13 i 17 uker og flere av låtene fra plata frekventerte norske radiokanaler. De påfølgende årene gjestet de flere norske scener, blant annet Øyafestivalen. I år var de å se på by:Larm.

Forsidebilde: Dennis Morton