Med New Beat maler LEIF frem den skandinaviske melankolien; de lyse sommernettene fulle av håp der du ender opp med å gå alene hjem. Videoen er en fortelling om vennskap, tiltrekning og lengsel i Oslo-natten. To gutter finner tonen og det ser ut til å bli en perfekt sommerkveld helt til en av guttenes jentekjæreste dukker opp.

- Alle har gått hjem alene gjennom byen en lys sommernatt og kjent på lengselen. Vi lengter alltid etter noen, etter noe. Det er det såre i det vakre. Noen ganger får vi det vi vil ha, mange ganger ikke.

Bergenseren slo igjennom med Urørtfinale og listing på P3 med bandet Leif & The Future i 2011. Debutplaten ble godt mottatt, med bl.a. terningkast 5 i Dagbladet. Nå er han klar med debutalbum som soloartist. Platen heter Scandinavian Melancholy.

- Jeg utforsker temaer som lengsel, konservativ kristen oppvekst, intimitet og bi-seksualitet - i en skandinavisk kontekst. Jeg har hatt en god oppvekst, men mye av min egen melankoli kommer fra følelsen av det tapte, det jeg aldri fikk oppleve. Det er ikke nødvendigvis for sent, men tiden som har gått får du aldri tilbake.

Den Lisboa-baserte artisten lanserte soloprosjektet LEIF vinteren 2016 mellom litteraturstudier og turnéer. Debutsingelen Boys Who Want Love ble umiddelbart listet på NRK P13 og forble listet i over et halvt år. Sammen med singelen gav artisten ut en bok med visuelle og litterære remixer, med bidrag fra bl.a. Edy Poppy og Falck (Betrayal Junkie, NKVO).

Singelen New Beat slippes med video 16. mars og leder opp til albumet Scandinavian Melancholy som slippes 6. april 2018. Albumet er produsert sammen med Daniel Tjäder (Korallreven, Radio Dept.), og har blitt til i Stockholm, Berlin og i en vinterhagen i Oslo. LEIF utforsker også tematikken visuelt, med 200 collager på Instragramkontoen @scandinavian_melancholy med 13,5 K følgere, som blir en utstilling rundt albumslipp.

Forsidefoto: Simon Skreddernes