Nina Nielsen - Free Lover from Chezville on Vimeo.Nina Nielsen er nok et nytt navn for mange, men hun har allerede flere år bak seg som låtskriver og artist. Hun har blant annet jobbet med Thomas Dybdahl siden 2010, både som tekstforfatter og som korist i Dybdahl sitt band. Samtidig har hun jobbet kontinuerlig med sine egne låter, og nå er det endelig dags for å spille inn egen plate. Nielsen har bakgrunn fra Canada, hvor hun først etablerte seg som artist. Nå skal hennes vakre og atmosfæriske folklåter endelig bli presentert for det norske folk.

Hennes første album handler om et liv splittet av geografiske avstander. Nina vokste opp med foreldre på to kontinenter, og reflekterer over savn, fremtid, og den ensomheten som er prisen for følelsen av frihet – «Yesterday is all we want from today» synger hun i låta «Free Lover» i siste scene av filmen «Now It's Dark». Filmen kan ses på kino, og singelen kommer 6. april.

– Free Lover er en låt som lå i arkivet lenge. Den ble først spilt inn i en ganske annerledes versjon i Montreal, på bånd i et analogt studio i 2009. Tapene ble stjålet og dermed forsvant også låta for en stund. Den nye versjonen var en slags nostalgisk eksperimentell variant, som Christer Knutsen og jeg spilte inn i Oslo nylig. Thomas Dybdahl og Arild Ommundsen hørte den før den var ferdig og spurte om de kunne bruke den i siste scene av filmen Now It's Dark. Den bryter med resten av soundtracket til Dybdahl og gir en slags forløsning helt på slutten av filmen, forteller Nielsen til Musikknyheter.no

– Stemmen min er med gjennom soundtracket, så slik sett binder den også over med lyduniverset som Thomas har laget. Jeg synes det fungerer utrolig fint, og det er alltid en glede å jobbe med Thomas. Å oppleve ens egen låt i en annen kontekst og blandet med et helt annet stilistisk uttrykk enn man hadde sett for seg fascinerer meg. Musikken får plutselig andre betydninger – noe tillegges og andre ting blir mer obskure. Musikkvideoen forteller en egen liten historie. Arild Ommundsen filmet noen fargede close-ups av meg i studio og klippet dem sammen med filmbilder. Jeg overlot de kreative tøylene til Arild og Reidar Ewing som sydde den sammen. Sangen er ikke så mørk som bildene, som gjør at de artikulerer mot hverandre på en måte jeg synes er interessant. Free Lover er med på et album jeg jobber med nå og tilhører et knippe låter som er skrevet på reise. Kanskje er det derfor de har et slør av nostalgi over seg. Akkurat denne sangen passer til snøsmelting og vår, avslutter hun.

Nielsen utga EP-en «Love and Terror in the Wilderness» på Biophon Records (Biosphere) i 2012. Det mørke uttrykket som kjennetegner henne blir forvandlet til et mer kontrasterende lydbilde på debutalbumet som slippes september 2018.

«Free Lover» slippes 6. april