Big Ole P & Lil ́Missy ble unnfanget i Clarksdale, Mississippi, da Ole Petter Andreassen (Black Debbath, Thulsa Doom, El Doom & The Born Electric) og Mona Helleland Varpe (The Launderettes, Home Groan, Los Plantronics) la turen innom stedets famøse veikryss på en roadtrip i USA sommeren 2013.

Det kom for en dag at begge hadde stor forkjærlighet for alternativ country og lommene fulle av låter inspirert av artister som Dave Rawlings Machine, Blue Rodeo, Kathleen Edwards, Whiskeytown, etc

Høsten 2014 ble det skrevet platekontrakt med kvalitetslabelen Vestkyst Records (Darling West, Torgeir Waldemar), og slipp av førstesingelen/videoen «Still For You» .

Nå foreligger altså endelig debutalbumet. Det som i utgangspunktet var rimelig streit undergrunns country har blitt mer omfattende arrangert og produsert, med tydelige nikk til sjangeroverskridende artister som Sturgill Simpson, Jonathan Wilson, Wilco og Phosphorescent.

Med god hjelp av bl.a. Pål Angelskår, Geir Sundstøl, Arne Skage Jr og Elvira Nikolaisen har debuten blitt et rikt og variert album som føyer seg fint inn i den nye våren for norsk alternativ country.

I dag slippes singelen «To be Alone» som ble skrevet i Drammen Fengsel våren 2016.

Pål Angelskår og Ole Petter Andreassen har deltatt i prosjektet ”Møte Med Musikk” som består i å skrive og spille inn en låt sammen med innsatte i fengsler eller vanskeligstilt ungdom i løpet av tre hektiske dager.

En innsatt i Drammen Fengsel hadde denne teksten nesten helt klar, og den får en god del ekstra tyngde når man vet at den er skrevet på cella, innestengt og med få positive framtidsutsikter. Billedbruken blir svært tydelig, og låten har vært en soleklar favoritt blant låtene prosjektet har produsert. Pål Angelskår er med som gjestevokalist.

Videoen er spilt inn på Cafe Mono i Oslo.

Albumet «Big Ole P & Lil`Missy» kommer 27. april.

Forsidefoto: Julia Naglestad.