I mars slapp Kjært Barn låten Ulver i streite jakker. Nå er de tilbake med andre singel fra minialbumet som kommer til høsten.

- Nummer en handler om sosial angst og det å overtenke. Ut av frykt for å være alene, gjør man ting man ikke liker så godt for å få litt sosialt påfyll. De som hører låten skal sitte igjen med noe positivt, og kjenne på at man ikke er alene om følelser som kan gjøre en ensom, sier frontfigur i Kjært Barn, Petter Beyer.

Petter startet som DJ i 1996. Etter hvert kom han inn i hiphop-gruppen Freakshow sammen med blant andre John Olav Nilsen, Lars Vaular og Leo Ajkic. I 2004 ble de kåret til «Årets nykommer» på Norwegian Hip Hop Awards, plateselskapet NMG/G-huset så dagens lys og A-Laget ble til.

Siden den gang har Petter Beyer gjort karriere som kokk. Han har jobbet for Eyvind Hellstrøm og vunnet priser, men musikken har alltid vært med ved siden av. I 2014 byttet han ut rap med sang, og Kjært Barn ble født. Nå har Beyer fått med seg Erik Skarsbø, Dag Jørgen Quandt og Robin Baldi, og utvidet Kjært Barn til et band. De har det siste året vært i studio, produsert nye låter og spisset lydbildet. Bandet har mange låter klare for 2018, og 1. juni spiller de sommerkonsert på Landmark i Bergen.

Men først ut er altså låten Nummer en, som også kommer med en musikkvideo i dag.

- Musikkvideoen forsterker den lette og lystige stemningen i låten, men den har samtidig noe veldig mørkt i seg. Jeg har gjort meg opp noen tanker om hvorfor klippene og filmingen er som den er, men foruten om at man aldri er for gammel til å gå på tivoli, syns jeg folk skal få tolke videoen på sin egen måte, sier Petter.