A Place In The Sun er første smakebiten fra Børge Sildnes sitt kommende og femte albumet under navnet Dylan Mondegreen. Den slippes på digitale plattformer i dag. Albumet er selvprodusert , med mikse- og produsenthjelp fra Ian Catt (Saint Etienne, Stars etc). LP-en kommer i september, med splittutgivelse i Norge og Japan.

- A Place In The Sun ble skrevet før forrige album ble gitt ut i 2016, og det var bare så vidt den ble med denne gangen også. Men det var før vi fant ut at låta trengte et stort strykeorkester. Vi kom over et orkester i Makedonia, som blant andre A-ha har brukt tidligere. Med 30 strykere og en dirigent som vi kommuniserte med via Skype, begynte ting å falle på plass, forteller Børge Sildnes til Musikknyheter.no

- Etter å ha svidd av en firedel av platebudsjettet på dette, ble jeg nødt til å spille inn vokal og gitar hjemme mens jeg var i pappaperm. Ian Catt, som er mest kjent som mer eller mindre fast produsent for Saint Etienne, fikk til slutt skrudd fin lyd, til tross for mine hjemmesnekrede bidrag.

- Videoen er spilt inn i Georgia, men det er mikset inn noen filmopptak som jeg gjorde hjemme og sendte til regissøren. Jeg har alltid vært litt redd for popmusikk med politiske tekster, så fremt det ikke kommer fra Billy Bragg, så derfor synes jeg videoen kledde teksten godt. Det ble litt mer fokus på det å finne et godt rom eller sted å være, fremfor at det er en urettferdig verden, sier Sildnes videre.

- Albumet heter også A Place In The Sun og kommer i september. Det er min femte plate, og gis ut fysisk her i Norge og i Japan. Den er produsert av meg, men med mikse- og produsenthjelp fra nevnte Ian Catt. Rune Berg, kjent fra blant andre The Margarets, har også vært en viktig bidragsyter på lydsiden.

- Tittelkuttet er blant de roligste låtene på albumet, men jeg holder det generelt på den softe siden. Det er velarrangert popmusikk det dreier seg om. Ni låter du rekker å høre på t-baneturen fra Bekkestua til Helsfyr mens du nyter en termokopp med kaffe og fortrenger at arbeidsdagen snart starter, avslutter han.

Forsidebilde: Julie Pike