Den britisk-norske singer-songwriter og komponisten Sasha Siem er tilbake, og annonserer nytt album under artistnavnet FRIGGA.

FRIGGA slipper albumet «Holy» i mars 2019, og plata, som ble skapt i tiden etter at Siem fikk en sønn, er en feiring av livet og restitusjon.
- Uansett hvilket mørke man beveger seg i, er vi en helhet, forteller Sasha Siem, litt kryptisk om albumet.

«Holy» ble skrevet i Brooklyn, New York i Siems studio - et sted hun med kjærlighet beskriver som sin helt egne kokong, og fullført i England med produsent Danton Supple. Første singel fra den kommende plata er den nydelige singelen «Flower Flower». Som er har fått en video med en nedstrippet piano-versjon.

Selv mener Siem, som tidligere har sluppet de kritikerroste albumene «Most of the Boys» og «Bird Burning», at dette er første gangen hun virkelig har favnet popmusikk som sjanger. Artisten som tidligere har blitt sammenlignet med artister som Björk (Uncut) og en blanding av Fiona Apple og Joanna Newsom (Stereogum), forteller at hun elsker sjangeren fordi den har muligheter alle kan sette pris på.

- Jeg vil at folk skal synge fra hjertet og bare danse, danse danse mens de lytter, sier hun.

FRIGGA studerte musikk og poesi ved Cambridge University og Harvard University. Hun har skrevet musikk for London Symphony Orchestra, The Royal Opera House, The London Philharmonic Orchestra og er den yngste artisten som noensinne har mottatt «British Composer Award». Hennes to første album under navnet Sasha Siem ble spilt inn på Island, og ble produsert av Valgeir Sigurðsson. Låtene hennes har blitt remikset av Matthew Herbert, Highasakite og East India Youth. RIGGA har opptrådt på festivaler og solgt ut konserter over Europa og USA, inkludert The Forum, Ultima Festivalen, (Le) Poisson Rouge og Latitude Festival.