i dag slipper Anna of the North sin første single siden det kritikerroste debutalbumet «Lovers».

Etter å ha solgt ut konserter over hele verden og generert over 140 millioner streams, inntar Anna og bandet London’s Village Underground 25. mars, før hun legger ut på USA-turné i april.

Singelen ‘Leaning On Myself’ markerer en ny begynnelse, samtidig som det låter umiskjennelig som Anna Of The North.

Etter slippet av den strålende Skandivavisk elektronica-debuten, tilbragte Anna en lenger periode i LA, der hun samarbeidet med storheter som Tyler, The Creator og videreutviklet sitt musikalske utrykk, noe man kan høre tydelig i den rå og slentrende nye singelen «Leaning On Myself».


Anna beskriver denne perioden slik:

- Jeg har skrevet mye musikk det siste året, og ‘Leaning On Myself" er en av låtene som betyr mest for meg. Jeg husker at jeg fløy hjem fra USA der jeg hadde skrevet den, og begynte å gråte. Det gikk plutselig opp for meg at jeg hadde skrevet lydsporet til livet mitt for et år siden.

— Det var en periode jeg gikk gjennom mye dritt og ikke følte meg så bra.

- Jeg fikk et sammenbrudd, der jeg ringte mamma og bare forsto at noe måtte endre seg. Jeg måtte fjerne noen mennesker fra livet mitt. Folk jeg var glad i men som jeg visste at ikke var bra for meg. Det var skikkelig tøft, men jeg føler meg bra nå.


- Hver gang jeg hører på denne låten, tar den meg tilbake til det øyeblikket. Det er fryktelig trist, men også veldig sterkt. Jeg er utrolig takknemlig for å være der jeg er i dag. Til syvende og sist har man bare seg selv, har jeg innsett, og det er ok.

Det er denne følelsen som ble tatt med inn i arbeidet med musikkvideoen til låten, der Anna reiser gjennom et øde ørkenlandskap mot et ukjent mål.


- Jeg møtte Noah Lee, som regisserte videoen og elsker det han har laget før. Jeg har alltid ønsket meg alveører og englevinger, og før jeg visste ordet av det ble det til virkelighet, legger hun til.