Etter fjorårets suksess med singlene La oss vere to og vinterlåten Mens dine tåre fell, som var listet på NRK P1 i flere uker, var Line Dybedal tilbake høsten 2018 med låten Sveve.

Dette fulgte opp albumet Til kjærleiken fra 2016, der nesten halvparten av låtene ble listet på nasjonal radio. Etter et års pause som nybakt mamma, slo hun seg altså tilbake på musikkscenen med et mer organisk sound enn tidligere. Litt mindre programmering og elektro og flere «ordentlige» instrumenter.

De siste månedene har hun vært aktuell med låten Bli med heim, som har vært listet på NRK P1, og som også er jingelen til Barne-tv-serien med samme navn.

Nå er nordfjordingen klar med sin neste singel På ei øy, som er siste singel ut før hennes kommende album Tider. Låten handler om kjærligheten til kysten.

- Sjølv om låta heiter På ei øy håpar eg fleire fastbuande også kan kjenne seg igjen i teksten, forteller Line selv om den nye låten. Dette måtte selvfølgelig også komme gjennom i musikkvideoen, som er en hyllest til kysten og vestlandet.

-Videoen er sett saman av film som lokale fotografar har teke, det eldste er over 20 år gammalt. Det er ein hyllest til folka, naturen, vind og veir, kulturen. Kvifor vil folk bu akkurat her?

Line Dybedals nye album Tider slippes 30. april.

Forsidefoto: Helle Frogner