Demon Seed er første singel ut fra Doug Seegers kommende album "A Story I Got To Tell", som slippes 31. mai. Musikkvideoen til låta slippes i dag.

I flere av de nye sangene på det kommende albumet forteller Doug Seegers om det harde livet han har levd, helt usminket, men ikke uten selvironi. I "Demon Seed" leter Doug etter kjæresten sin i forlatte bygninger og ute på gata, for å rekke ut en hjelpende hånd. En historie basert på virkelige hendelser, i en annen tid. I et annet liv

I 2019 er det på tide å skrive et nytt kapittel i historien om Doug Seegers.

31. mai slippes hans tredje album med hovedsak originalt materiale. "A Story I Got To Tell" er innspilt i Hollywoods klassiske United Recordings, studio B, med den mesterlige Joe Henry (Solomon Burke, Joan Baez, Elvis Costello, Billy Bragg, Bonnie Raitt, Rodney Crowell, osv) som produsent, samt med en håndfull utsøkte, håndplukkede musikere i bandet.

Selv om Doug Seegers har bodd i Nashville i mange år, og at hans tidligere plater er spilt inn der, har han aldri vært mest kjent for country. Countryen har så klart alltid vært der, men Doug er en smeltedigel av forskjellig amerikansk musikk: Country, rock, blues, soul, western swing og gospel. Denne smeltedigelen nyter også "A Story I Got To Tell" godt av. Vi snakker tidløs, amerikansk musikk. Musikerne har hatt kun ett mål for øyet: Å skape de perfekte omgivelsene for Doug Seegeres stemme. For få sangere matcher Doug Seegers i dag. Han har en røst som rommer så mye kjærlighet, smerte, sorg, glede og erfaring. Som har en historie å fortelle.

I flere av de nye låtene forteller Doug Seegers om det livet han har levd, helt usminket. Sangene handler like mye om å finne en vei ut, om tro og forsoning, og om kjærlighet. Doug Seeger har vært populær i Skandinavia i fem år. Det markerte også en ny fase i livet hans, der nykterhet erstattet misbruk. I stedet for å sove under bruer, har han nå sitt eget hus. En destruktiv livsstil har blitt erstattet med forsoning. Mye kreativitet har kommet ut av dette. "A Story I Got To Tell" Doug Seegers første album på verdensomspennende BMG.

Doug Seegers er uteliggeren og gatemusikeren som gjennom TV-programmet "Jills Veranda" gjorde et uutslettelig inntrykk på svenske tv-seere. I Sverige var Doug Seegers nummer en på iTunes, og YouTube-klippet med sangen “Going Down To The River” ble i løpet av få dager sett av opp mot 100.000. Reaksjonene har vært overveldende etter innslaget på svensk TV.

Forsidefoto: Nelson Blanton

Se opptreden her!