Oslobandet Exploding Head Syndrome slipper 13. september ut oppfølgeren til det kritikerroste albumet World Crashes Down. EPen, Aristocratical Tendencies, inneholder fem knallsterke låter og i ekte punkeånd er den unnagjort på 15 minutter. Sjangermessig holder bandet seg til oppskriften de fulgte på World Crashes Down, nemlig en god blanding av punk rock og hardcore. Men denne gangen er låtene både mer melodiske og mer hardtslående.

EPens overordede tematikk er fordelingen av samfunnets goder hvor egoisme og viljen til å krysse etiske linjer virker å gi større og større belønning. Løgn og villedning gir berømmelse og penger, de vi hadde trengt mest at stod frem som gode eksempler gjør det stikk motsatte.

Slippfesten holdes på John Dee 13. september der Forgetaboutit, dOMi og Sorgen er kveldens support.

Men først skal de slippe musikkvideo til sin første singel Hardcore Jesus.
220 arbeidstimer seinere har filmskaperen levert et friskt, morsomt og imponerende stykke arbeid

«Hardcore Jesus» beskrevet av filmskaper Tim Levang:

- Prosjektet var å lage en fire og et halvt minutt lang animert musikkvideo/kortfilm til låten «Hardcore Jesus», av bandet Exploding Head Syndrome. Musikkvideoen er en animert kortfilm, med et manus/historie løst basert på sangteksten. Filmen ble laget ved hjelp av programmene Adobe Photoshop, Premiere og After effects.

- Filmen tar for seg en karakter som spiller i et band som ingen bryr seg om. Etter å ha spilt en konsert hvor ingen kom for å se, må han gå hjem i pøsregn fordi han ikke hadde penger til buss. Han bor i en falleferdig trist leilighet sammen med en katt. I tillegg til økonomiske problemer, sliter karakteren også psykisk. Han har stadig mareritt og ser syner. En dag kommer han tilfeldigvis over et show med «Hardcore Jesus», en Jesus-karakter som spiller hardcore-musikk. Hardcore Jesus byr på et forrykende show, hvor han blant annet deler publikum i to, slik Moses delte Rødehavet. Vår hovedperson får dermed en lys idé..

Filmen bygger på det klassiske «Rise and fall» av en rockestjerne. Men den har en større moral, om at man skal være seg selv, og ikke kopiere andre. Å ta på seg et kristent image for å appellere til en bestemt gruppe, uten at man har kristne verdier, eller egentlig ikke er interessert selv, blir som å selge sjelen til djevelen. Noe filmen hinter til at karakteren også gjør.

Exploding Head Syndrome på turnè til det store utland i morgem:

- Turneen starter altså på fredag, i Arvika i Sverige. Det er i regi av Turbojugend på Wilmas Pub, før Hank Von Hell skal spille på en festival der. Lørdag drar vi til Wien, for å så bli plukka opp av Gunther the Van driver som skal ta oss med rundt omkring. Vår andre konsert på turneen blir i Gronja Radgona helt nord i Slovenia. Dette er en uoffisiell prefest til Punk Rock Holiday. Etter denne konserten så hooker vi opp med det Brasilianske HC punk bandet Pense som vi skal gjøre resten av turneen med. Det blir stopp innom Pisek i Tsjekkia, Budapest i Ungarn, Szekesfehevar i Slovenia, og Wien i Østerrike. Selve rosinen i pølsa blir giggen på Punk Rock Holiday i Tolmin hvor bant annet NOFX, Frank Turner, Pennywise, Less Than Jake, Propagandhi m.fl. skal spille. Vi tar også fri 2 dager for å henge på Praha, sier Morten Rørvig til Musikknyheter.no.