Etter å ha kapret både Spellemannpris og toppkarakterer for albumet «Try Not To Freak Out» i 2017 kastet Sløtface seg i sommer igjen ut i utgivelsesdansen med radiosuksessen «Telepathetic» og singelen «Stuff».

Førstnevnte var å se live under forrige ukes sending av Lindmo, hvor vokalist og låtskriver Haley Shea også fortalte mer om hvordan bandet fremmer sine verdier innen feminisme og klima gjennom musikken. Dette er også tematisert på den nye singelen «Sink or Swim».

– Låta handler om desperasjonen, og også følelsen av maktesløshet som kommer når jeg tenker på klimaendringer. Den er en ærlig beskrivelse av hvordan jeg definitivt ikke gjør nok for å stoppe det, og hvordan det hele føles så massivt og vanskelig, men at det samtidig delvis faller på mange små hverdagsvalg, sier Shea.

Poppunkerne fra Stavanger har også fått stor oppmerksomhet internasjonalt – Shea ble blant annet nevnt som en av de kuleste rockeartistene i verden av musikkmagasinet Kerrang!. Her hjemme omtalte Dagsavisen debuten som «korte, perfekt skrudde kraftpoplåter med stor allsang- og gjennomslagseffekt,» så det er all mulig grunn til å glede seg til fortsettelsen og det vi har i vente, både av innspilt musikk og på konsertscenen.

15. februar neste år inntar de scenen på Rockefeller for første gang som headlinere.