Tidligere i høst kom albumet Lååje - Dawn med Marja Mortensson og Daniel Herskedal. Albumet fikk god kritikk av Musikknyheter, og anmeldelsen kan du lese her.

I intervjuet som Musikknyheter gjorde med Marja, fortalte hun dette om låten Gubpede böötim – Where Did I Come From:

– En låt som Daniel leverte melodien til først, så skrev jeg teksten til den. Den er nesten salmeaktig og har et veldig sakralt preg. Den handler om mellommenneskelig forhold, og om å tvile på seg sjøl og ikke være sikker på hvor veien går videre. Som ung er ikke det alltid så lett å vite. Musikalsk sett er det også vanskelig å vite om man går i riktig retning. Nettopp på grunn av det sakrale preget, valgte vi å spille inn en musikkvideo i Nidarosdomen til låten.

Det er en meget vakker video Terje Trobe har laget til Gubpede böötim. Den er delvis filmet inne i Nidarosdomen og delvis filmet med en foss som bakteppe. I videoen ser vi Marja Mortensson på vokal, Daniel Herskedal på Tuba, Bergmund Skarslien på fiolin og Marit Aspås på cello. De to sistnevnte er en del av Trondheimsolistene som har en sentral rolle på albumet.Foto: Ådne Evjen


Her kan du lese intervjuet med Marja Mortensson