Etter å ha tilbrakt store deler de siste årene på å skrive og spille inn ny musikk, er endelig Siv Jakobsen tilbake for å følge opp debutalbumet The Nordic Mellow fra 2017. Singelen «Fear The Fear» gis ut 23. januar, og setter tonen for albumet A Temporary Soothing, som slippes 24. april via U OK? (Boy Pablo, Gundelach). Plata ble spilt inn i England med produsent Chris Bond (Ben Howard, Nick Mulvey) og er mikset av Zach Hanson (Bon Iver, Tallest Man on Earth). Albumet tar lytteren med på en vakker reise hvor Siv Jakobsen utforsker temaer som frykt, angst, endring og kreativitet.

Sivs utforskning av disse temaene treffer en tid hvor det blir stadig mer vanlig å snakke om mental helse, og for Siv har det vært interessant å utforske myten om at kunstnere må ha det vondt for å være kreative og lykkes i sitt arbeid. Samtidig tar hun et stort steg videre i sitt musikalske uttrykk på sitt nye album og singel. Her er låter lydbildene større, mer soniske og rytmer har fått større plass enn tidligere.

- Jeg satt på en ulmende frykt om at jeg kanskje ikke både kunne skrive gode låter og ha det bra samtidig, at det var enten eller på et vis. «Fear the Fear» er en slags indre monolog hvor jeg ikke helt klarer å se hvem jeg er uten denne friksjonen, hvor jeg utforsker frykten for at jeg ubevisst skaper friksjon i meg selv for å i det hele tatt ha noe å skrive om, forteller Siv.

Siv Jakobsen vakte oppsikt da hun slapp EPen «The Lingering» i 2015. Etter slippet turnerte hun mer eller mindre konstant over store deler av verden, og mens lytterskaren hennes vokste, ble Siv ble sammenlignet med artister som Ane Brun og Damien Rice. Siv har turnert med artister som Bear’s Den, Benjamin Francis Leftwich og Damien Jurado, og hennes debutalbum The Nordic Mellow fikk svært gode kritikker både hjemme i Norge og internasjonalt da det ble gitt ut i 2017.

The Nordic Mellow ble blant annet omtalt av musikkjournalisten Bob Boilen (NPR), og kritikere lot seg begeistre over hennes atmosfæriske og vakre låter. Albumet har så langt strømmet over 15 millioner ganger. Høsten 2019 signerte Siv Jakobsen med plateselskapet U OK?, og et nytt kapittel begynner med singelen «Fear The Fear» (23. januar) og albumet A Temporary Soothing, som gis ut 24. april 2020.

Foto forside: Jørgen Nordby