Man skulle nesten tro at musikkvideoen til Marte Wulffs seneste singel var direkte inspirert av den nye lock down-situasjonen vi alle nå befinner oss i: Scenen som settes i starten av filmen viser en karakter som befinner seg i isolasjon, innestengt bak et usynlig stengsel.

Artist og miljøaktivist Marte Wulff og fotojournalist og regissør Marte Vike Arnesen har begge latt seg inspirere av klima- og miljøsaken i kunsten sin. Nå samarbeider de på et felles prosjekt om temaet, som inkluderer en serie musikkvideoer til Wulffs musikk.

Første film «Verden er stor» ble nominert til Gullstolen under kortfilmfestivalen i Grimstad. Film nummer to, som følger den suggererende singelen «Ringer», er filmet på Finnskogen i vinter. Resultatet er mystisk og poetisk, og ligner et tidvis en månelanding, tidvis en scene fra Charlies Angels.

— Vi har filmet oss gjennom skogen på én natt, fra solnedgang til soloppgang. Det er en enkel og klimanøytrale produksjon med Vike Arnesen bak kamera og Wulff foran. Vi improviserte mye og brukte kun det naturlige lyset fra solens bevegelser, en peis, en lyskjede og to lommelykter.

Vi ønsker med serien å si noe om at naturen er i ferd med å forsvinne for oss, og hva det betyr. Hva skjer med oss om vi ikke tar klimakrisen på alvor? Ringer viser en "reise" fra frykt og ensomhet til handling.

Skal vi legge oss ned og dø, eller skal vi danse?

«Ringer» er den siste singelen fra Marte Wulffs kommende album «Ringer i vannet» som kommer 24. april.