- For en merkelig tid å slippe plate. Selv for meg blir det borte i små og store bekymringer om det som som var, det som er og ikke minst det som blir. Som ikke har noe med noe så trivielt som en plate og gjøre, sier Sjur Lyseid.

- Og plata, eller egentlig alle plater, er full av sanger som nå får et skinn av noe profetisk, selv om de aldri var ment sånn. Sanger om isolasjon eller trykkende tosomhet, om død, ja til og med om dystopi, og så er vi plutselig midt i den samme dystopien.

- Og så har du sangene som kanskje er enda viktigere, de som handler om noe helt annet, som kan virke som ren eskapisme, men som nettopp handler om det som var, eller det som kan bli igjen. Som noen så fint skrev: “Nettopp fordi de forbinder oss til det som holdt på rett før dette tok over. Som et slags punkt vi skal tilbake til”. Og “No Reception”, både låta og videoen, er en sånn. En sang om en kjøretur til vestlandet en varm sommerdag, om festival, om smått kyniske karakterer som allikevel finner det store i det lille. En video laget på dugnad og velvilje, som lyser av samvær, dans, og lyse sommernetter. Og kjærlighet, til liv, til hverandre, og til musikk. Det er jo det vi skal tilbake til, avslutter Lyseid.

Videoen til “No Reception” er laget av Jon Harman, Tyler Sparks og Einy Sparks, og er et samarbeid mellom The Little Hands of Asphalt og den nydelige lille festivalen Indiefjord i Bjørke på Sunnmøre.

Forsidefoto: Jørgen Nordby

Les vår anmeldelse av det nye albumet Half Empty