Bergenseren Jarle Skavhellen er ute med EP’en Northern Lights og slipper i dag ny musikkvideo som ikke ble helt som først planlagt.

- Planen var å dra til Island å spille inn på location, men det ble selvsagt avlyst med Corona og reiseforbud. Men regissøren Trevor Banks hadde heldigvis en kreativ løsning. Videoen ble spilt inn på terrassen til svigermor med et gammelt laken som bakgrunn, før den ble sendt til Trevor i New York som tok seg av resten», sier Jarle selv om musikkvideoen.

- Tittelsporet er inspirert av en road trip på Island for noen år tilbake. Dette var mens det foregikk god en del omveltninger i livet mitt, både privat og musikalsk, og låten handler om å prøve å forstå alle disse følelsene, forteller Skavhellen.

I 2016 dukket Jarle Skavhellen omtrent opp fra intet med låta «The Ghost in Your Smile». Det tidløse folk-uttrykket skar gjennom algoritmene, og førte raskt til både millioner av streams og oppmerksomhet fra utlandet etter å ha landet på noen riktige spillelister.

Tilbudene fra plateselskaper sto i kø, og valget falt til slutt på gigantiske Nettwerk Records i Canada som i 2018 ga ut Skavhellens debut-album.

Nå er Bergenseren klar med en EP, produsert av den legendariske produsenten Tucker Martine (My Morning Jacket, Sufjan Stevens og The Decemberist).

Skavhellens debutalbum ble trukket frem av Dagbladet som en av årets beste debuter, og var også medvirkende til at han i mai fikk Bergenfeststipendet 2019 på 25.000 kroner.

Jarle har også fått spilt musikken sin rundt om i Europa som support for blant annet Villagers og Teitur.

Forsidefoto: Andris S. Visdal