Det var vinter igjen. Det regnet om mulig ennå mer enn før i Haugesund. Undergrünnen gikk likegodt i studio og drømte om fuktige klubber og svette strender. Taklekkasjer, kemner, lengselen etter raske penger, Postens ensformige hverdag og dødsfall gjorde omstendighetene rundt bandets innspilling til en inspirert og heftig affære i Hauge Sjakklubb på Karmøy.

Med albumet «Ein revnande likegyldighet» tar bandet musikken hakket videre der debuten slapp. Låtene spenner fra 2,5 min på rockeren «Burmavegen baby» til afrokrautbangeren «Nå e me her» på knappe kvarteret. Platen består av seks låter som tar lytteren med på en rytmisk reise i hoftevrikkende norskspråklig, uklassifiserbar rock.

I dag byr vi på premiere av den animerte musikkvideoen til «Burmavegen baby».

- Burmavegen er mørkets sideveg på Karmøy hvor mange får kjørt av seg livets frustrasjoner, sier Per Steinar Lie til Musikknyheter.no

- En Burmaveg er tradisjonelt en effektiv fluktrute. Her forsøker man å kjøre fra f.eks. politiet eller andre som er ute etter en. Burmavegen er en tilstand av flukt, dypest sett fra seg sjøl, fortsetter Pål Jackman.

Videoen er laget av animatør Terje Vea Torkellsen.

- Det meste er laget på en app til iPhone og satt sammen etterpå. Jeg valgte «Burmavegen Baby» fordi den har høyt tempo som er forenlig med kjappe sløyfer med animasjon. Jeg har selv kjørt bil på den veldig humpete vegen mellom Årkehamn og Kopervik og tenkte at både låtens karakter og opplevelsen av å kjøre her har noe kaotisk med seg. Derfor har jeg ikke vært så nøye med å unngå at bildet hopper litt rundt på skjermen, forteller Torkellsen.

«Ein revnande likegyldighet» er spilt inn i Hauge Sjakklubb, Karmøy med Vegard Fossum (Beforeigners) som tekniker og mikset og mastret i Eastern Studios, London av Jason Emberton (Nick Cave, Warren Ellis).

Albumet «Ein revnande likegyldighet» slippes på Jansen Records 29. mai 2020.

Lørdag kl. 21 spiller Undergrünnen releasekonsert via Tou Sessions på Internett, og den konserten kan du se live på Musikknyheter.no sin facebook-side.

Forsidefoto: Edgar Bachel.

Musikknyheter.no på Facebook