CONTROL kunne vært en sang om hvordan man som samfunn og menneske kontrollerer koronaepidemien, men er nok en låt om mellommenneskelige relasjoner og sedvanlige problemene mellom disse. I virkelig gamle dager 'bar man hjertet på vesten'. I dag er en beslektet klisjé 'hjertet utenpå skjorta', tuftet på tekster som skilter med full blottstillelse. Vi nøyer oss med å kun kneppe opp de øverste knappene på skjorta.

Sangen er smooth som en barnerumpe og det forundrer et skrangleorkester som oss. Er vi blitt sell outs?

Bandnavnet Mazarin Cut refererer til en bestemt måte å forme diamanter. Vi påstår ikke å være et av naturens underverker, men i likhet med diamanter kan låter være vanskelige å utvinne, noe som medfører en langvarig prosess. Låta har tilbragt en god stund i støpeskjeen, og fra en radikal omforming av utgangspunktet er sangen bragt trygt i havn av Erlend Mokkelbost, produsent for blant annet Neon Ion, Honningbarna og No. 4.

Bandmedlemmene har spilt i bl.a. Big Bang, Salvatore, Turns, Green Club Riviera, Samuel Jackson 5 og Captain Walker. Siden sist slipp har bandet snekret sanger til en norsk film og jobbet kontinuerlig med nytt materiale.

Fun facts om de enkelte medlemmene på tampen: Halvor på keys har hatt Arnfinn Nesset som tilskuer på en konsert. Bassist Sigmund har hatt svigerforeldre fra Kina på besøk i ni måneder, uten å kunne et eneste ord kinesisk. Vigleik på gitar har drukket over 6400 forskjellige øl. Trommis Karim har kontakter i Hizbollah, som vokalist Christopher Johansen kunne ha fått bruk for ifm en nå kansellert reise til Libanon.