Estetikk: Martin Losvik

Dunkende basstromme-hjerteslag, sakrale, murrende synth-tepper, piggtrådgitar som flerrer luften, nakne pianotoner, klokkeklar sang, klodens sykdomstilstand, stigende hav, iskanten som flytter seg og dyr og fugler som taust bivåner det hele. Likholmen er ute med ny låt og video.

Likholmen er et prosjekt/band som består av ildsjel, musiker og produsent Erling Ramskjell, «kungen av vispop», Stefan Sundström, spelemannprisvinner Ingeborg Oktober, Kåre Riibe Ramskjell (tangenter) Martin Losvik (estetikk) og Hallstein Sandvin (bass, perkusjon og elektronikk). På Sprukne Klokke spiller Markus Wisth Edvardsen trommer.

Låten Sprukne Klokke er kald, klar, industriell og gysende vakker, men først og fremst er den foruroligende. Filmen er en del av helheten, og hvis du får frysninger på ryggen av og se og høre dette, er det helt på sin plass. Du SKAL få frysninger på ryggen av dette dystopiske verket. Skjønt dystopi er feil ord, for dette er ingen rabulistisk fremtidsvisjon, fremtiden er her allerede. Spørsmålet Likholmen stiller oss er hvordan vi havnet her.

Som en isbor trenger låten og videoen seg inn i sanseapparatet. Sprukne klokker som ingen hører på: «Sprukne klokke har en egen sang/Reng ei sannheit uten ord/Ingen lytta ingen spør/Korsen kom vi hit?». Musikerne og estetiker Martin Losvik har gjort en formidabel jobb med å gjøre lyd og bilder til en organisk helhet. Dette kan være den viktigste norske låten og videoen som har kommet ut i år. Få den med deg!


PS. Det nye albumet til Likholmen, Evigferd, har slippdato 11.juni, 60-årsdagen til Stefan Sundström. Musikknyheter kommer tilbake med anmeldelse av plata.


Facebook-siden til bandet