Etter nesten et helt tiår er Djerv endelig tilbake med ny musikk! I flere år har bandet vært ute av spill pga sykdom, men er nå sterkere enn noen sinne og klare til å gjeninnta tronen som et av de beste hard-rock bandene fra Norge. Låten “Throne” handler om å sloss med seg selv, sitt eget sinn og om å ta tilbake kontrollen over eget liv. Ta tilbake tronen i ditt eget kongedømme.

Etter sin 6 år lange dvale har Djerv atter våknet til liv, og denne gangen er det mer rock enn før, men fortsatt kompromissløst og umiskjennelig Djerv. “Throne” er den første nye musikken fra bandet på nesten 10 år og låten viderefører soundet Djerv ble kjent for, samtidig som den tar et skritt mot et mer definert rocke-uttrykk. “Vi ville prøve noe litt annerledes, noe litt mer up-tempo og enklere. Ikke overtenke det hele for mye …” sier Erlend (trommer).

Tekstmessig har låten en veldig annerledes og ikke fult så lettsindig tilnærmelse, siden den tar for seg bakgrunnen for bandets plutselige dvale i 2013. «Throne» handler om å sloss med deg selv, ditt eget sinn og om å ta tilbake kontrollen over ditt eget liv. Ta tilbake tronen, og herske i ditt eget kongedømme.” forteller Agnete.

Dette sier bandet om videoen ‘Med Throne ønsket vi å lage en klassisk performance-video men med en liten tvist. Ikke noe for voldsomt, men noe som gjør det interessant, og som vi følte ville komplettere musikken og stemningen vi ønsket og formidle. Vi samarbeidet igjen med vår gode venn Jørn Veberg som har lagd alle videoene våre og vi er superfornøyde med resultatet. Vi håper dere liker den.’

Djerv spiller 4.juli på Stromfestivalen Musikk & Kunst i Trondheim

Forsidefoto og video er av Jørn Veberg