For nesten nøyaktig ett år siden debuterte Thomas Hayes som musikkprodusent under artistnavnet HAYES, og siden den gang har han samarbeidet med artister som Nico & Vinz, Mugisho og dePresno.

Les vårt intervju med HAYES og dePresno HER.

Han har også remixet Arif og blitt remixet av CAZZETTE. Låtene har vært listet hos Spotify, og spillelistet på P3, mp3 og NRJ. Han har spilt DJ-sett for blant annet NRJ og opptrådt live hos Christine Dancke på P3.

Nå er Thomas Hayes ute med en ny låt som har fått tittelen Who Am I, der han har med seg svenske Aron Blom på vokal. Låten kom fra Anders Nilsen, og Thomas kicket umiddelbart på demoen.
- Det var absolutt ingen grunn til å hente inn en ny vokalist. Aron er helt perfekt til låten, sier Thomas.
Han og Anders har produsert låten sammen, mens Christian Sol har mikset.
- Det er luksus å få jobbe med så mange bra folk, å få lære av de beste. Jeg er så glad for at jeg har kunnet fortsette å jobbe nesten som normalt i år, at alt jeg har mistet er noen spillejobber.

For mange er Thomas Hayes fortsatt mest kjent for rollen som William i TV-serien Skam.
- Jeg er ikke helt der enda at folk ser meg for hva jeg gjør nå, og ikke hva jeg har gjort. Men sånn er det vel for alle som har vært del av en stor suksess, enten det er en hitlåt, en film eller en serie? Det viktigste er vel at jeg ikke tenker sånn selv?

- Det handler om å fortsette å utvikle meg som produsent, låtskriver og artist. Klart det er kult om jeg etter hvert bygger meg opp en troverdighet, og at folk slutter å sette spørsmålstegn ved ambisjonene mine. Men det viktigste er å lage musikk jeg liker, og som folk kan like.

Låten Who Am I fikk en tilhørende musikkvideo denne uken, der Hayes selv er i fokus. Sjekk den ut ovenfor!

Forsidefoto: Truls Qvale