- Tim (Fitz) og jeg skrev denne sammen i LA, og det var første gang vi lagde en låt sammen helt fra begynnelsen. Vi spilte inn demoen i løpet av en ettermiddag i studio. Vi trengte en mikrofon til innspillingen, og gutta fra Foster the People hadde lagt igjen utstyret sitt der, så vi lånte deres, forteller frontfigur og låtskriver Hannah Joy.

Middle Kids består av Tim Fitz, Hannah Joy og Harry Day. Den nye låten er produsert av Lars Stalfors (St Vincent, Cold War Kids, Soccer Mommy).

Hannah forteller at man kan høre forvrengt roping, gråt og latter i bakgrunnen på låten. Alt kom frem under skriveprosessen.

- Litt manisk, litt vill, litt glad. Noen ganger er det de øyeblikkene av spontane følelser som bringer mye energi til en låt.

Om inspirasjonen til låten sier hun:
- Jeg gikk på universitetet og der var det en masse skilt på veggene med teksten "BE NICE IT’S NOT THAT HARD”. Tonen i den meldingen var jo ikke akkurat veldig hyggelig… Vi ser alltid på folkene rundt oss og lurer på om de er på vår side. Jeg tror det fører til at vi alle bare føler oss ensomme.

Den nye låten kommer også med en musikkvideo, regissert av W.A.M. Bleakley. Videoen portretterer ungdommelighet, gruppepress, sosial distansering og gleden ved å finne en plass å høre til.

Middle Kids` nye singel er bandets første slipp siden fjorårets EP New Songs For Old Problems, som fulgte etter den kritikerroste debutplaten Lost Friends fra 2017. Det albumet vant også en pris på prestisjetunge Triple J Award i 2018.

Forsidefoto: Daphne Nguyen