I dag slipper heavy metal bandet HJELVIK sin tredje singel og musikkvideo "Glory of Hel" fra det kommende albumet Welcome to Hel som lanseres 20. november 2020 på Helmet Fire Records i Norge og Nuclear Blast i resten av verden. Videosagaen er animert av Adam Avilla hos det San Francisco-baserte produksjonsselskapet Flesh & Bones og inneholder en gjesteopptreden av Matt Pike som er kjent fra bandene High on Fire og Sleep.

Den tidligere frontmannen fra Kvelertak Erlend Hjelvik har dette å si: "Jeg er glad for å endelig kunne vise frem 'Glory of Hel' i all sin prakt! Dette er en knallhard rockelåt som byr på en gjesteopptreden av den mytiske Matt Pike som her bidrar med sin rå vokal og en hinsides gitarsolo. Om ikke det var nok så finnes det også en beintøff animert musikkvideo som skildrer en skrudd variant av begivenhetene rundt Balders død og påfølgende Ragnarok. Videoen er animert av den talentfulle Adam Avilla med en stil som minner om kultklassikere som "Heavy Metal" og "Fire and Ice". Jeg vil takke både Matt og Adam for sine fantastiske bidrag og håper at dette faller i smak hos fansen!"

HJELVIKs første solo-album Welcome to Hel er spilt inn i Hallowed Halls i Portland, Oregon, USA, tatt opp og mikset av Justin Phelps (Joe Satriani, Poison Idea, Slough Feg) og til slutt mastret av Alan Douches (Mastodon, Baroness, Kvelertak). Albumet inneholder gjesteopptredener av Matt Pike (High on Fire, Sleep) og Mike Scalzi (Slough Feg). Den legendariske Joe Petagno som fra før er kjent for sitt arbeid med Motörhead og Led Zeppelin har designet HJELVIK logoen og skapt omslagsverket til Welcome to Hel.

Fosidefoto: Tom Lund