I det stille prøvde Inge Bremnes å snike ut en litt vanskelig sang om å ikke glede seg til jul. Det skulle vise seg å være sang flere enn han trengte. Aldri har en fersk Inge Bremnes-låt strømmet så mye på en uke. Det tror Inge handler om at mange kjenner på vanskelige følelser i jula:

— Gode, kjente, kjære tradisjoner er fine å ha, men de setter også press på at alt skal være som det alltid har vært. Det gjør det vanskelig når ting ikke ble helt som de var tenkt. Så for alle som synes jula egentlig er litt trasig, denne låten er til dere, forteller han.

«Snøfnugg» er en sang for alle som må feire en annerledes jul i år. Enten det frykten vi omgir oss med i pandemien, usikkerheten om man får reise hjem eller en tom stol rundt bordet.

— Jeg hadde aldri i mitt liv trodd at jeg noen gang skulle være med på å skrive en julesang, for et typisk julemenneske har jeg aldri vært. Men så skjer det plutselig ting som gjør at jula blir annerledes enn før. Den endrer karakter, får en annen betydning. Man begynner å legge ekstra merke til at alt liksom skal være så trivelig hele tiden, og det skaper en spotlight. Man blir oppmerksom på hva som egentlig er viktig, og det som er fint blir brakt fram i lyset. Men alt som er vondt blir også mye mer tydelig i skyggen, forteller Inge Bremnes.

«Snøfnugg» ble sluppet på strømmetjenestene 27. november, og denne fredagen får den en beskjeden og nedstrippet musikkvideo fra en tom julepyntet paradegate.

«Snøfnugg» er skrevet med Nacho Mella Tobar (Pikekyss), Bendik Brænne, Lasse Lokøy (Sløtface) og Andreas Heinesen Kase og mikset av Simon Bergseth (Emilie Nicolas, Dagny m.fl.).

Inge Bremnes er 29 år, fra Bremnes i Kvæfjord kommune. Han har tidligere gitt ut to kritikerroste album, «Mellomspill» og «Har det no å si», og holder i disse dager på med sitt tredje, som slippes tidlig neste år.

Forsidefoto: André Løyning