På singel nummer to fra det kommende albumet «Jærtegn», skrur bandet ned tempoet flere hakk og viser at de behersker langt mer enn den energiske rocken mange kanskje forbinder dem med. Hør første singelen SOS

Låtskriver og frontfigur Terje Winterstø Røthing om den nye singelen:

- Den beste klokskap er etterpåklokskap. Det er alltid godt å bli ferdig med kjipe ting man går og tenker på. Det å skrive en sang om det kan gjøre nytten. «Hadde eg bare visst» er en god representant for enda en alternativ Skambankt-utgivelse. Dette året har påvirket oss alle. 2020 har tatt mye, men har også gitt oss nye impulser og tid til refleksjon. Dette vil kunne spores i vårt neste album «Jærtegn», som slippes i januar 2021. Måtte det gå mot lysere tider!»

Skambankt følger opp fjorårets akustiske album «1994» med enda en utypisk utgivelse. Bandet har åpnet opp for et enda mer variert uttrykk enn sist, og får med dette vist mer av hva som bor i dem.

Siden comebacket med «Horisonten Brenner» i 2018, har Skambankt jobbet beinhardt. De har sluppet tre kritikerroste album på tre år, turnért fra Hammerfest i nord til Kristiansand i sør, spilt masse festivaler, hatt A-listinger i flere radiokanaler og hatt første- og andreplassering samtidig på vinyl-salgslista i Norge.

Etter en omfattende norgesturné tidligere i høst, er bandet straks albumaktuelle igjen.

«Hadde eg bare visst» slippes via Indie Recordings den 9.desember.

Forsidefoto: av Fredrik Ringe