Oslo Ess er ute med singelen "Dråpe i havet" som er første smakebit fra deres kommende album "Pønk, rock og harde kår". I dag serverer Musikknyheter.no premiere på musikkvideoen!

- Videoen til "Dråpe i havet" er skutt på koronastengte Postkontoret på Tøyen i Oslo og laget av vår eminente, og for tiden naturlig nok permitterte, turnéfotograf Daniel Pedersen aka PunkRockPhoto. Så hele greia er gjort in-house og rett etter D.I.Y.-boka, som vi etterhvert har blitt så glade i. Ska-dansing var tidligere en ganske strikt øvelse. Heldigvis har skankingen blitt noe friere med åra.. Gleder oss til å packe dansegulvene på rockeklubbene bortover, når den slags blir innafor igjen! Forteller bandet om videoen.

Låta er en spretten skabænger i kjent Oslo Ess-stil med saksofon på de rette stedene og attitude på resten. Ska-musikken har alltid stått bandets hjerte nært og denne gangen har de fått med seg ska-entusiast og venn av bandet Bendik Brænne på saksofon og Sindre Blostrupmoen på trompet. "Dråpe i havet" er også den første låten bandet gir ut med deres nye trommeslager Eivinn Arctander bak trommesettet.

- Låten er et stikk til menneskene rundt oss som bruker andre for å tvinge seg selv frem og som skjuler sin egen usikkerhet ved å spille på andres. Du finner slanger i gresset, ugler i mosen, troll bak skjermene og til med idioter i speilet. Denne går ut til de alle sammen, sier de.

Oslo Ess sitt sjette studioalbum "Pønk, rock og harde kår" som slippes på dagen ti år etter debuten, den 11. mars 2021.

Oslo Ess er ukas gjest i i topp 5 og her er fem deilige punkevideoer etter deres smak!1. Foo Fighters - Everlong. - Verdensmesterne i musikkvideoer.
2. Green Day - Basket Case. - Med denne videoen på MTV var vi solgt til punken umiddelbart. Klassiker.3. FIDLAR - No waves. - Digger VHS-looken på denne! Kuleste punkelåta som har kommet på lang tid!4. Rancid - Hyena. -Tagging på kameralinsa og alt som er tøft. D.I.Y. to the bone.5. NOFX - Sticking in my eye. - Artig liten greie, en av de få videoene NOFX har laget. Mye kjente undergrunnsfjes i bakgrunnen.Forsidefoto av André Løyning