Den første sniklytten på det britiske bandets nye singel, hadde i går kveld premiere som Annie Mac’s Hottest Record in the World på BBC Radio 1.

Vokalist og gitarist i Wolf Alice, Ellie Rowsell, forteller om The Last Man On Earth:

-Det handler om menneskenes arroganse. Jeg hadde akkurat lest Kurt Vonnegut’s Cat’s Cradle og jeg hadde skrevet tekstlinjen “Peculiar travel suggestions are dancing lessons from god” i notatene mine. Men så tenkte jeg at det spesielle reisetipset mitt ikke var noen dansetime fra Gud, men bare et reisetips. Hvorfor må alt bety noe spesielt?

Låten kommer med en video regissert av Jordan Hemingway, som du kan sjekke ut ovenfor.

Wolf Alice består av Ellie Rowsell (vokal, gitar), Joff Oddie (gitar, vokal), Theo Ellis (bass) og Joel Amey (trommer, vokal). Det har gått et tiår siden Rowsell og Oddie startet som en duo, før de senere utvidet seg til en kvartett. Siden da har bandet debutert med My Love Is Cool (2015) samt oppfølgerplaten Visions Of A Life i 2017. Bandet spilte 187 konserter i løpet av verdensturneen med det andre albumet, inkludert et utsolgt Alexandra Palace, to utsolgte datoer på Brixton Academy, og ikke minst en gig på Pyramid Stage på Glastonbury.

Etter suksessen gjemte bandet seg vekk i Somerset, der de fant seg selv på nytt, langt borte fra festivalscener, turnébusser, prisutdelinger og fans. De styrket vennskapet og begynte å jobbe med noen rådemoer. Disse demoene utviklet seg til albumet Blue Weekend, som er produsert av Markus Dravs (Arcade Fire, Björk, Brian Eno, Florence + The Machine).

Blue Weekend er ventet 11. juni 2021.

Forsidefoto: Jordan Hemingway