Marianne Sveen er aktuell med singelen "How Come" som handler om mobbing. Her er premieren på musikkvideoen med danser Marianne Kjærsund, filmet og klippet av Finn-Erik Rognan.

- Når man blir mobbet gjennom hele oppveksten uten at noen noensinne griper inn, kan stemmene hjemsøke deg resten av livet. Mobbingen tar på en måte aldri slutt, og man vil alltid spørre seg om hvorfor ingen synes det var viktig nok til å gjøre noe. Og følelsen av å være evig verdiløs blir total. For det er det som er. Mobbing og utestengelse gjør ikke bare vondt her og nå, men det kan vare livet ut, forteller Marianne Sveen.

- Da vi skulle lage musikkvideo til «How Come», ønsket jeg å fortelle historien gjennom den fantastiske danseren Marianne Kjærsund og linsen til Finn-Erik Rognan, sier hun til Musikknyheter.no

- Da jeg så Marianne Kjærsund danse for første gang, tok det helt pusten fra meg. Hun er også den eneste danseren som noen gang har fått meg til å gråte av sine tolkninger av tekster og musikk. Dette er ikke noe unntak. For meg var det ingen bedre måte å illustrere den følelsesmessige og fysiske smerten i denne historien enn gjennom dans.

- Og Marianne Kjærsund er en mester til å få deg til å føle noe du ikke visste at du kunne. Finn-Erik Rognan har en fantastisk måte å få en sang til å bli levende gjennom lys, vinkler og bilder. Han følger dynamikken i sangen og følger magefølelsen. Han finner alltid en visjon og mening, og det fungerer hver gang. Disse to, og denne sangen, var en perfekt match. Vi hadde ingen koreografi eller plan når vi startet. Bare sangen, deres fantastiske ferdigheter, og en vakker beliggenhet i Nordstrand Steinerskole, forteller Sveen videre.

Foto: Paal Audestad

Etter ett tiår som vokalist, låtskriver og multi-instrumentalist i suksessgruppa Katzenjammer, bestemte Marianne Sveen seg for å forlate bandet. Tiden var inne for å gå videre, for å dyrke musikken som vokste på innsiden som var så annerledes en den som ble spilt på utsiden. Da hun gikk ut av bandet var det for å omfavne dette nye prosjektet med hele seg. En rekke låter var kommet til verden i løpet av de siste årene, og Marianne som også er utdannet sykepleier, tok vakter på en døgnpost innenfor psykisk helse mens hun jobbet med å ferdigstille albumet. Og med det tok plata en helt ny vending. I møte med pasienter, deres sterke historier og deres viktige budskap, begynte Sveen å reflektere over definisjonen av nærmeste pårørende - Next of Kin. Så hun kastet alt hun hadde skrevet til da og begynte helt på nytt. Høsten 2021 kommer resultatet. Singelen "How Come" er andre smakebit fra albumet.

På albumet Next of Kin står låtene og produksjonen i sentrum, anført av Mariannes grenseløse stemme, og akkompagnert av et hovedsakelig akustisk lydbilde der det symfoniske og filmatiske setter stemningen og rammene for historiene som fortelles.