SkarWorX er artistnavnet til det nye soloprosjektet til produsent, komponist og pianist Øystein Skar. Øystein er mest kjent for sitt arbeid i Löv og det prisbelønte popbandet Highasakite, et band han var en del av fra 2011 til 2017.

SkarWorX oppstod i begynnelsen av 2020, etter et ønske om å utvikle et eget prosjekt, etter flere år med verdensomspennende turnevirksomhet med andre band og artister, som blant annet artisten Sigrid.

– For meg representer SkarWorX et ønske om å finne tilbake til lek og utforskning i en stadig mer seriøs og alvorlig verden. Mellom all turneringen begynte jeg å kjenne et savn etter å komme tilbake til pianoet, et instrument jeg har viet store deler av livet til, først som klassisk pianist og så senere innenfor pop og elektronica, forteller Øystein.

Første singel ut er låten "Wisdom".

– "Wisdom" er første sporet jeg lagde til SkarWorX-prosjektet og albumet SEED-X, som kommer senere i år. Det var alltid intensjonen at det skulle være første utgivelsen jeg gir ut. Jeg syns "Wisdom" presenterer det musikalske universet jeg ønsker å formidle på en tydelig og forhåpentligvis spennende måte til lytterene, og jeg gleder meg veldig til å vise både låten og en fantastisk musikkvideo til alle der ute.

SkarWorX henter inspirasjon fra artister som islandske Olafur Arnalds, tyske Nils Frahm, Four Tet, Thom Yorke og Max Richter. Musikken klassifiseres best som filmatisk og elektronisk popmusikk, et musikalsk univers der trommemaskiner og synther møter piano og strykeinstrumenter.

Musikkvidoen har premiere i dag på Musikknyheter.no.

Duoen Simmcore, bestående av Kim Berg og Frank Aron Gårdsø, har laget musikkvideoen til låten «Wisdom» av artisten SkarWorX. De har tidligere laget video for band som LÖV og Oslo Ess, for å nevne noen. Duoen har lang fartstid i filmbransjen og har jobbet på flere spillefilmer og TV-serier. Duoen er kjent for sin visuelle stil og evne til å lage et særegne univers, ofte med elementer fra sci-fi verden. Der er videoen til «Wisdom» intet unntak.

- I likhet med SkarWorX`s fargerike og unike musikalske univers, ønsket vi å lage en video som gjenspeilet det. En video hvor både det visuelle og det musikalske universet ble sveiset sammen til en unik begivenhet. I vårt visuelle uttrykk har vi tatt utgangspunkt i temaet «det gode vs det onde», og en tolkning rundt indre kamper som vi alle tidvis kjemper med oss selv, sier Simmcore om videoen.