Etter å ha blitt nominert til tre Spellemannspriser for suksessalbumet Snart, Gabby og vunnet den gjeve P3-prisen på fjorårets P3 Gull er Gabrielle tilbake med ny musikk.

Nå slipper hun låten Det urolige hjertet, som setter ord på ulike aspekter ved livet og det å våge og ta sjanser. Låten har allerede blitt Ukas Låt på P3.

- Det er befriende å ha skrevet en låt som gir en følelse av optimisme samtidig som den tør å avsløre en dyp usikkerhet man ikke alltid våger å være åpen om. Å si ja til livet betyr ofte å måtte konfrontere sin egen frykt for å feile. Noe jeg, personlig, jobber med hver dag, sier Gabrielle selv om låten.

Gabrielle debuterte i 2012 med det Spellemann-nominerte albumet Mildt Sagt. Oppfølgeralbumet Nattergal kom i 2014 og ga henne Edvard-Prisen. I 2019 kom det kritikkerroste albumet Snart, Gabby, der singelen Tenker på deg vant Musikkforleggerprisen for Årets Verk.

Det urolige hjertet er bare en forsmak på hva vi har i vente fremover. I løpet av året kommer det mer musikk og til høsten slippes også hennes fjerde album.

Musikkvideoen ovenfor er regissert av Tom Ringsby.

Forsidefoto: Ida Friskaa