Gåte viser en helt nye side av seg selv i trioformat på den kommende EP-en «Til Nord» (slippes 21. mai). Trondheimsbandet leverer en følelsesladet samling av Gåte-klassikere samt ett nytt spor i en mer jordnær, akustisk drakt. «Kjærleik» var første singel ut fra den kommende EP-en, og nå slipper vi også musikkvideoen. Videoen er laget av Ragnarok Film og spilt inn i Trøndersk natur.

Gunnhild om videoen:

«Naturen er som kjærligheten: like vakker, sårbar og skjør, som den kan være brutal, voldsom og ubarmhjertig. Sann kjærlighet er å ville hverandre godt, gi hverandre frihet og rom. Behandler vi naturen med kjærlighet, vil den være et rom for frihet.»

Første singel og åpningssporet på EP-en «Kjærleik» er det perfekte eksempel på hvordan de har rekonstruert sitt eget sound. Om man lytter til originalen og den nye versjonen av «Kjærleik» etter hverandre, er det tydelig at originalen har tålt tidens tann særdeles godt og står støtt som et av bandet høydepunkt, mens den nye versjonen overrasker med sitt forfriskende perspektiv.

Gåte har alltid vært i bevegelse og sjangermessig ser vi nå at bandet utvider sitt repertoar til å inkludere et mørkere, mer jordnært og nordisk folk-uttrykk. De nærmer seg det musikalske territoriet hvor man finner artister som Wardruna, Myrkur og Eivør.

Forsidefoto: Sebastian Ludvigsen