Nullskattesnylterne fortsetter feiringen av 30 års-jubileet. Denne gangen med den nye låten "Slutten På Alt", en catchy sak som tar for seg noe vi nordmenn (og kanskje særlig trøndere?) er blitt ganske gode på det siste året: Endetids-nytelse.

– Vi prøvde å lage en låt om slutten på alt. Tror du ikke den ble positiv og oppløftende, sier vokalist Torkil Torsvik oppgitt.

– Tja. Når apokalypsen først er her må det da være lov å kose seg litt, smiler bassist Eirik Øien lurt. – En gang festband. Alltid festband.

"Slutten På Alt" er en klassisk rocker med et av de mest melodiøse refrengene Nullskattesnylterne har hosta opp så langt i sin 30 år lange karriere.

– Det handler om å gjøre det beste ut av det når det ser skikkelig mørkt ut. Finne seg en partner, eller er det "kohort" det heter, og bare la det stå til. Der har det vist seg at vi nordmenn er temmelig flinke, sier Torsvik.

– Og det er da en god egenskap! Kan jo like godt hive seg på sykkelen, tømme den lokale sjappa for sodd og tenne et bål - før slutten på alt?

Nullskattesnylterne trengte en unntakstilstand for å lage ny musikk. Da bandet isolerte seg på en knøttliten hytte i Trøndelag, oppsto ny musikk og video-galskap fra trønderpunk-pionérene. Akkurat i tide til jubileumsåret 2021.

I år feirer Namsos-bandet Nullskattesnylterne 30-årsjubileum og 20-årsjubileum (dagens besetning). Dette feirer de med sine første utgivelser på 13 år.

– De nye låtene oppsummerer alt Nullskattesnylterne er og har vært fra dag en i 1991. Moroa, galskapen, allsangen og alt vi er kjent for. Isolert i den knøttlille hytta, med pandemien herjende utenfor veggene, bestemte vi oss for å kjøre på og si "JA!" til alt av idéer som dukket opp.

– Dette med rustninger og hester var jo bare noe jeg sa. Det var bare tull, sier lead-gitarist Daniel Viken. – En time senere hadde Åsmund sendt noen SMSer og kunne stolt meddele at rustninger, hester og kamera-team var i boks. Det var ingen vei tilbake. Plutselig sto vi der med 40 kilo stål hengende på skuldrene.