Mattie Vant har hatt sin del av opp- og nedturer. Da det britiske indierockbandet VANT begynte å ta form, jobbet han på nattklubben Birthdays, hvor han serverte kjente gjester som Harry Styles, Frank Ocean, Neneh Cherry og Michael Stipe. Det var i kjelleren på denne klubben at fundamentet til VANT ble bygget. Det var der han øvde og det var der han fant bandkameratene sine.

Bandet fikk etter hvert fantastisk mottagelse, og etter kun noen få konserter kom sjekkheftene til alle de store plateselskapene på bordet. Det ble til slutt Parlophone, som hadde startet budkrigen, som landet en avtale.
Deretter ble det to års sammenhengende turnering, hele fem BBC R1 Hottest Record(s) In The World og hovedscene-opptredener på Fuji Rock, Governor's Ball, Lollapalooza og Øya, for å nevne noen.

Mattie slet imidlertid med motivasjonen og på tross av suksessen følte han at han ikke kom videre med VANT. Det ble brudd med plateselskapet og økonomisk umulig å opprettholde bandet slik det hadde vært.

Andreplaten Conceived In The Sky kom imidlertid i januar 2020.
25 millioner streams og to utsolgte turneer senere ble verden satt på vent av covid-19. Det ble en ny vanskelig situasjon. Mattie Vant søkte da tilflukt i studioet sitt, som han hadde bygget året før i et gammelt nedslitt lokalt lager. Der innså han at ideen han bare hadde lekt med tidligere; skrive, fremføre og produsere et album helt alene, faktisk kunne utføres. Singelen In The Dark Times som ble sluppet fredag sammen med en tilhørende musikkvideo, er første smakebit. Både bilder, musikkvideoer og artwork til alle singler på albumet som kommer senere i år, står han for selv.

- Det har virkelig vært en reise. Det er den første jobben jeg har gjort der jeg har tatt del gjennom hele veien fra start til slutt. Jeg har til og med co-mikset albumet sammen med min gode venn og talentfulle produsent, Dylan Rogers. Jeg lærte mye av prosessen, og vet allerede hva jeg skal gjøre annerledes neste gang. Med det sagt, så er jeg veldig fornøyd med resultatet. Det er en stor ting for en artist å komme gjennom med en idé uten å la det gå gjennom noen andres filter først, sier Mattie Vant til Musikknyheter.

Det kan virke som om låten In The Dark Times dreier seg om året som har gått, men den ble faktisk skrevet i 2019, og bygger på et dikt med samme navn som ble skrevet av Bertolt Brecht i 1938.
- Jeg oppdaget diktet da jeg leste et intervju med den britiske regissøren Jonathon Glazer hvor han forklarte at diktet til Brecht utgjorde startpunktet for kortfilmen hans The Fall i 2019. På mange måter ble det starten for min neste plate også. Den viktigste musikalske inspirasjonen kom fra indierockbandet Sparklehorse og videoen er en hyllest til sanger og låtskriver Mark Linkous sin verden. Den var veldig morsom å lage, filmfotografen (Sam Crook) og jeg måtte stå opp kl. 5 om morgenen for å filme mye av fyrverkeriet på en lekeplass slik at vi ikke forstyrret eller skremte vettet av noen barn!

Fremover kan vi vente oss mye mer musikk fra Vant. I tillegg har han startet opp sitt eget radioshow på Spotify, hvor han spiller låtene han elsker og snakker med sine favorittartister.

- Jeg har ikke lyst til å utfordre skjebnen, men forhåpentligvis vil jeg kunne være tilbake på veien og begynne å ha konserter igjen mot sensommeren, avslutter Mattie Vant.